- hirdetés -

Egyre szebb külsőt ölt magára az épület, a munkálatok rendben zajlanak.
A hajléktalanszálló felújítási munkálatai egy nyertes pályázatnak köszönhetően tavaly ősszel kezdődtek. A beruházás a közbeszerzési pályázat kiírásának megfelelően, az intézmény folyamatos üzemeltetése mellett valósul meg.

Új épületrésszel bővül

Az építészeti munkák tavaly október végén kezdődtek. Elsőként a meglévő régi épület falainak talajvíz elleni utólagos szigetelése történt meg, majd az új épületrészek alapozási és falazási munkái következtek, a tél beálltára pedig az új tetőszerkezetek is elkészültek. Jelenleg az új épületrészekben belső építészeti, gépészeti munkák folynak.

Hamarosan elkészülnek az új épületrészekkel is (Fotó: Melega Krisztián)
Hamarosan elkészülnek az új épületrészekkel is (Fotó: Melega Krisztián)
Megújult a régi épület külső homlokzata, a régi vakolat leverése után új homlokzati vakolatot kapott az épület. A régi, deformálódott, rosszul záródó ablakok helyett új, korszerű hő és hangszigetelő nyílászárók kerülnek beépítésre. Az ablakcserék egyúttal a fűtési energia megtakarításához is hozzájárulnak majd a jövőben.
A régi épületrészekben a belső munkák, átalakítások – a szobák, mosdók, folyosók felújítása – van folyamatban. A burkolási munkák, festés-mázolások, akadálymentesítő rámpa befejezése a közeljövőben valósulnak meg.

Egy kis többletmunka

A tervezetthez viszonyítva többletmunka is felmerült, a régi épület tetőszerkezetének egy részén a tervezettnél jelentősebb felújítást kell végrehajtani. Ez azonban a többi munkával párhuzamosan ütemezhető és a kivitelezés tervezett időtartamát nem módosítja. A műszaki átadás végső határideje június 15.

Az építészeti, korszerűsítési munkálatok mellett a projektben fontos momentum volt, hogy a szálló munkatársait és lakóit „változásmenedzsment” tréning során felkészítsék a modernizációval járó változásokra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.