- hirdetés -

A közelmúltban a Madách-előadáson közel 50 idős néző a Fénysugár Egyesület jóvoltából vehetett részt, hasonlóképpen a februári operett gálához, amely gazdagabbá tette az idős emberek hétköznapjait.
Az egyesületté lett klubot ökumenikus nyitottság jellemzi, 2002- tavaszán alakult, tagjainak száma mára állandósult. 70 körüli létszámmal vesznek részt a heti kétszeri találkozókon, ami a jobbára 80 év körüli embereknek fontos közösségi együttlétet jelent. A kötetlen beszélgetések mellett a karitatív munka tölti ki a közösen eltöltött idő jó részét – tudtuk meg Koszorús Oszkárnétól, az egyesület vezetőjétől.

A nyugdíjasklub tagjai munka közben (klikk a képre)
A nyugdíjasklub tagjai munka közben (klikk a képre)
– Korábban a Nemzetközi Lepramissziónak kötöttünk kötszereket, és takarókat – meséli, – mára ez megszűnt, nem tudják vállalni a szállítást. A kötött takarók máshol találnak gazdákra: a nagyobbak a hajléktalan szálláson, a kisebbek az evangélikus óvodában, a Családok Átmeneti Otthonában vegyesen. Az ovis szülők gyűjtik a fonalat, az egyesület tagjai pedig feldolgozzák. A templom számára is elkészült 200 ülőpárna.
Megtudtuk azt is, hogy a jobbára hölgy tagok kisnyugdíjból élnek, nagyon sokat jelentenek nekik az egyesület által nyújtott lehetőségek: kirándulásokon vehettek részt, ahová saját erőből nem jutnának el. Az önkormányzat által nyújtott támogatást közös döntések alapján fordítják hasznos célokra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.