- hirdetés -

Szenzációsan szerepeltek sensei Zsiga Zsolt tanítványai az öt világszervezet részvételével megrendezett hollandiai kyokushin Európa Bajnokságon. A nyolc kiutazott orosházi karatéka hat EB éremmel térhetett haza.
A januárban Bajáról igazolt Paksi Lóránd, az egyesület életében sporttörténelminek mondható, első felnőtt EB aranyat szerezte, Hajdú Edit, Orbán Tibor, Szilasi László és ifj. Zsiga Zsolt csak a döntőben talált legyőzőre, Csordás Attila pedig a dobogó harmadik fokára állhatott. A minden várakozást felülmúló orosházi szereplésről a mestert kérdeztük.
– Az EB előtt két-három érmet, közte végre egy aranyat szerettem volna. Ezt messze felülmúlták a versenyzőim. Szerepe volt ebben persze Paksi Lóránd szerencsés leigazolásának is. Vele több mint egy éve dolgozom együtt a válogatottban. Nagyon örülök az aranynak, ugyanakkor nagyon büszke vagyok a többi érmes versenyző teljesítményére is.

A hágai karatés éremhalmozók (Fotó: Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör)
A hágai karatés éremhalmozók (Fotó: Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör)
Azt hiszem, hiba volna elmenni Ifj Zsiga Zsolt második helyezése mellett, hiszen juniorként, 17 évesen, élete első nagy felnőtt versenyén lett ezüstérmes.
– Zsolti rengeteget dolgozott ezért. Láttam, hogy erős, hogy jó formában van, de őszintén megmondva, nem gondoltam, hogy sikerül a döntőbe verekednie magát. Összeszedetten, nyugodtan, szépen versenyzett. A külföldi szakemberek is felfigyeltek rá és elismeréssel nyilatkoztak. A döntőben már túl nagy volt rajta a teher és ezt még mentálisan nem bírta, de csak 17 éves, van még ideje ezen a téren is fejlődni. Nagyon bízom benne, hogy megőrzi ezt a jó formát az áprilisi junior EB-ig és ott is döntőbe tud kerülni.
Volt-e már valamilyen visszhangja szakmai körökben ennek a nagyszerű szereplésnek?
– Sokan örülnek a sikereinknek és szerencsére ők vannak többen, de biztosan lesznek olyanok is, akik még ezen is találnak fanyalogni valót. Hosszú évek munkája van e mögött az eredmény mögött és az elmúlt évek eredményeivel együtt azt mutatja számomra, hogy jó úton haladunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.