- hirdetés -

Szép, kellemes környezetben harmonikus színek és formák. Nagyné Sinka Erzsébet és Zsurkáné Benyovszki Piroska képeiből nyílt kiállítás.
Az Amadeus Kávéház ismét kiállításnak adott otthont. Ezúttal főként azoknak ajánljuk az ott látható képeket, akik a harmóniát, a szépet, az ideális világot ábrázoló festményeket kedvelik. Nagyné Sinka Erzsébet és Zsurkáné Benyovszki Piroska alkotásain ugyanis ez az, amit a néző elsőként megpillanthat: a békét és a kiegyensúlyozottságot.
A főként virágokat, nőalakokat és gyönyörű tájakat ábrázoló művekből álló tárlatot Kohut Béla nyitotta meg március 20-án.

Harmonikus kiállítás két alkotó képeiből (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Harmonikus kiállítás két alkotó képeiből (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
– A város kulturális életében újabb színfoltként jelenik meg az Amadeus Kávéház, mely többek közt azért is alkalmas helyszín egy képkiállításra, mert amellett, hogy az idelátogató megtekintheti az alkotásokat, még egy kellemes beszélgetésre és ismerkedésre is lehetősége van ezen a helyen – kezdte beszédében Kohut Béla.
A tavaszi képekre való hangolódásképp egy, az évszakról szóló verset is meghallgathattuk Dányi Mariann előadásában.

Erzsébetnek kihívás, Piroska számára kedvtelés

Ezután a két alkotó rövid bemutatása következett, ahol az amatőr művészek életpályája mellett arról is szó esett, milyen céllal ragadják kezükbe az ecsetet.
Nagyné Sinka Erzsébet
A természet szépsége, és annak csodálatos színei ragadják meg a leginkább. Festeni 1997-ben kezdett el, egy rajzstúdióban tanult Fekete János kezei alatt. Ezt követően Horváth János, majd Pribék Endre lett a tanára. Az eszközöket tekintve Erzsébet szeret kísérletezni, de eddigi tapasztalatai alapján az olaj áll leginkább közel áll hozzá. A tájképek mellett szívesen készít portrét is, amit kihívásnak tekint. Mottója: Ha a képek nem szólítanak meg, akkor minden szó felesleges beszéd.
Zsurkáné Benyovszki Piroska
Számára az önmegvalósítás elégedettséget hoz. Úgy érzi, az alkotás által elismerést szerezhet. Alexin Andornál tanult festeni, majd a Fekete János vezette felnőtteknek tartott képzőművészeti stúdió tagja lett. Több kiállítása volt már a környéken, munkáit láthatták már például Pusztaszőlősön, Pusztaföldváron, Békéscsabán, Csorváson és Orosházán is. A mindennapok során kedvtelésből veszi kezébe az ecsetet. Mottója: Mivel nő vagyok, az érzéseimmel alkotok.

A kiállítás április 10-ig tekinthető meg az Amadeusban!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.