- hirdetés -

Pénteken délután graffitikkel borítják be az Eötvös iskola külső falait, amelyeket majd a felújítás során beburkolnak, ezzel megőrizve a mai fiatalok alkotásait a jövőnek. A város áprilisi születésnapjához kötődően a tagintézményekben minden tanítványt megmozgatni szándékozó rendezvénysorozatot tartanak: az I. Orosházi Honismereti Hetet, ennek első állomása a nagyszabású falfirka-készítő akció.
– Március 26. után több érdekes eseménnyel folytatódik a sor – tudtuk meg a főszervező Bárdos Zsuzsa helytörténész tanártól.
– Ex libris rajzolása, környékünkhöz kötődő írók műveinek illusztrálása, városunk műemlékei és szobrai fotózása fiatalos szemmel, Orosházát népszerűsítő PowerPointok és filmfelvételek alkotása, „Evvót az én mesém” címmel orosházi történetek játékos színre vitele, Sinka-versmondó, Bartók-népdaléneklő, Fedor Ágnes-tollforgató verseny.

Firkálás előtti pillanatkép az iskoláról (Fotó: Melega Krisztián)
Firkálás előtti kép az iskoláról
(Fotó: Melega Krisztián)
A „Büszkeségünk, Orosháza” című záró eseményen lesz Bartóky József fabuláiból épített dramatikus játékok és családfák bemutatása, interjú szépkorúakkal, családi „képregények” életre keltése, hagyományos helyi ételek kóstolója…
– Honnan jött ez az eredeti ötlet a graffitivel?
– Folyik az Eötvös tagintézmény felújítása, hőszigetelése. Megragadva e – mások számára olykor inkább nehézségeket jelentő, nekünk azonban – különleges lehetőséget kínáló különleges alkalmat, március 26-án 14.00 – 18.00 óráig a gyerekek graffitikkel díszíthetik az iskola külső falfelületét. A legötletesebb jelentkezők közül mintegy félszázan juthatnak „falhoz”, mely a szigetelőlapok által épségben lefedve, majd védve a jövő század(ok)nak őrzi, mi foglalkoztatja a mai gyerekeket, fiatalokat. Ez egy olyan kifejezési forma, amely közel áll a gyerekek világához, ugyanakkor a jövőnek fogalmazhat meg üzenetet, biztosítja történelmünk folytonosságát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.