- hirdetés -

A Horváth István kézilabda-emléktorna második fordulójában is helytálltak az orosházi kézis lányok.
Vasárnap a Táncsics Gimnázium tornacsarnokában került sor a Békés Megyei Kézilabda Szövetség által megrendezett viadal második felvonására, ahol a megyei első osztályú női együttesek mellett orosházi utánpótlás csapatok is szerepeltek. Az egy héttel korábban lebonyolított első fordulóban is derekasan helytálltak az 1996-os és 1997-es születésű OKSC-s lányok, a folytatásban sem volt ez másként.
A felnőttek mezőnyében nehéz ellenféllel kezdtek az orosháziak, elsőként a megyei tabellát vezető békéscsabai József Attila LTE gárdájával kellett megmérkőzniük. A rutinos játékosokkal felálló megyeszékhelyiek nem is kímélték a becsülettel küzdő 1996-os orosházi lányokat, és viszonylag könnyű – 25-12-es – győzelmet arattak.
Az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC ’96-osai második találkozójukon a megyei első osztály harmadik helyén álló Gyomaendrődi NKSE csapatával találkoztak. Ezen az összecsapáson aztán megvillantották oroszlánkarmaikat a hazai fiatalok, és a mérkőzés lefújáskor magabiztos, 24-17-es diadalnak örülhettek.

Az orosházi lányok nagyot küzdöttek (klikk a képre) Fotók: Zsedényi Péter
Az orosházi lányok nagyot küzdöttek (klikk a képre) Fotók: Zsedényi Péter
Az ifjúságiak között szereplő 1997-es lányok remek rajtot vettek a Kétsopronyi SE ellen, az első félidőben teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a megyei első helyezett csapatnak. 5-5-ös félidei állás után azonban a második játékrészben fokozatosan elhúztak a sopronyiak, és végül 16-11-re győzték le az orosháziakat.
A Gyomaendrődi NKSE ifistái ellen már nem jött ki úgy a lépés, mint egy héttel korábban, amikor döntetlent harcolt ki az OKSC. A mostani találkozón becsülettel küzdött ugyan, de tényleges tudása alatt játszott a ’97-es gárda. Így aztán hiába nyerték harcos játékkal a második félidőt, az első játékrész gyengébb periódusai miatt a végelszámolás 17-11-es endrődi sikert hozott.
A Horváth István-emléktorna összességében kiválóan szolgálta az országos elődöntőt játszó 1996-os, és a régiós döntőre készülő 1997-es csapatok bajnoki felkészülését.
Az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC utánpótlás csapatainak következő mérkőzései:
U12 (1997-esek) – Kelet-Magyarország régió döntő, Debrecen, 2010. március 18.
U10 (1999-esek) – Kelet-Magyarország régió döntő, Debrecen, 2010. április 01.
U13 (1996-osok) – Országos elődöntő, Orosháza, 2010. április 23.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.