- hirdetés -

A Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezete mintegy 21 ezer forintot gyűjtött össze március 13-án.
A Magyar Vöröskereszt 2009-ben indította útjára a „Sok kicsi sokra megy” elnevezésű kezdeményezését, melynek keretében a szervezet önkéntesei közterületen gyűjtenek pénzadományt, hogy segíthessenek a rászoruló családokon. Az országos akcióhoz a Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezete immár harmadik alkalommal csatlakozott. Március 13-án, szombaton  8-tól 12 óráig a piactéren állandó, a környéket járva pedig hordozható perselyekkel kérték a járókelőket segítsenek a bajbajutottakon.
Tóth Zoltánnétól, az orosházi szervezet vezetőjétől megtudtuk, a tavalyi két alkalommal mintegy 75 ezer forintot gyűjtöttek, melyből tartós élelmiszereket vásároltak harminc orosházi család részére.
– Nagyon jól működik a jelzőrendszerünk, együttműködünk a Családsegítő Szolgálattal és az aktivistáink is figyelemmel kísérik a környezetükben élő nehéz sorsú családokat. Mindezeket figyelembe véve választjuk ki a legrászorultabbakat, a mostani adománygyűjtésünkkel is őket segítjük majd, ugyanúgy mint korábban, élelmiszercsomaggal – tájékoztatta az OrosCafé.hu-t Tóth Zoltánné.
Aki azt is megosztotta velünk, hogy sajnos egyre több a rászoruló ember, akiken a lehetőségeikhez képest, illetve az alapszabályuknak megfelelően igyekeznek segíteni. Így például a lakosságtól kapott használt ruhákkal, melyekből szerdánként 9-12 óráig lehet válogatni a szervezet Csorvási úti székházánál. De a használt bútorokat és más adományokat is eljuttatják a nehéz helyzetben élőkhöz.
A szombati adománygyűjtésen a szervezet aktivistái 21.300 forintot gyűjtöttek.
– Örülünk, hogy az adakozók jóvoltából ismét segíthetünk családokon. Köszönjük  mindazoknak, akik támogatták kezdeményezésünket- hangsúlyozta Tóth Zoltánné.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.