- hirdetés -

A Nagy Vagy országos vetélkedőre a József Attila iskola is jelentkezett, mégpedig igen jó eséllyel, hiszen országosan elismert orosházi sportemberek is erősítik a csapatot.
A József Attila Székhelyintézmény pedagógusaiból, tanulóiból és az ő szüleikből álló csapata hamarosan, vagyis ezen a hétvégén indul a TV2 által szervezett Nagy Vagy versenyen! Az izgalmas és igen látványos vetélkedőn a jelentkezőknek hajmeresztő mutatványokat kell bemutatniuk az egész ország előtt. A megmérettetés előtt az orosházi résztvevők egy percet sem lazsáltak. Időt és fáradtságot nem kímélve készültek a nagy napra! Az egyik edzésükön kerestük meg őket, ahol amellett, hogy a versenyről és a készülődésről kérdezősködtünk, egy kisfilmet is készítettünk a nem igazán könnyűnek tűnő feladatok próbájáról.
Ilovszkyné Stefanik Margit, a József Attila iskola testnevelő tanára tájékoztatott minket a versenykiírásról és a nagy esemény részleteiről.
– Víghné Pintér Lilla székhelyintézmény-vezető fedezte fel a versenyt, melyre aztán interneten jelentkezett az iskola. A hétvégén kerül majd sor a selejtezőre, melyen összesen 48 csapat vesz részt, azonban nem egyszerre, hanem két időpontban. Az orosházi csapat a második blokkban szerepel majd, ahol 24 csapat fog megküzdeni 4 selejtezőcsoportban. Egy ilyen csoportban hat csapat szerepel, és ebből három csapatnak van lehetősége továbbjutni az elődöntőre. Reméljük, hogy benne leszünk mi is ebben a háromban.
httpv://www.youtube.com/watch?v=SlgxoKtRYdc&feature=player_embedded

Három helyszínen zajlik a verseny: földön, vízen és levegőben. Ezt szó szerint kell érteni, hiszen a sportcsarnok teljes magasságában és vizes terepen is meg kell oldani néhány feladatot. Azonban sokat gyakoroltak. A gyerekeknek hétfőnként van edzés, és emellett természetesen van olyan próba is, amikor a szülők és tanárok, valamint a tartalékok is csatlakoznak.  A vizes felkészülés pedig Hódmezővásárhelyen az uszodában zajlott.

Ötvenfős szurkolótáborral vágnak neki az útnak, az iskola diákjai közül választják majd ki azokat a gyerekeket, akik a tanulmányi vagy a sportteljesítményük alapján megérdemlik ezt a lehetőséget. Ez egyfajta elismerés lesz az eddigi munkájukért.
A szülők is meséltek a versenyről és a készülődésről:
Elsőként Szél Attila tárta elénk megérzéseit.
– A József Attila Tagintézmény megkeresett engem, – mivel mind a három gyermekem itt tanul-, hogy legyek a csapat tagja. Én úgy gondolom, hogy nem feltétlen erő kell a győzelemhez, hanem nagyon sok ügyesség, hiszen nagyon változatosak a feladatok.

A madárfészek című játék (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A madárfészek című játék (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Zsiga Zsolt a csapatról mesélt nekünk:
– A testnevelő tanárnő felkért bennünket, engem és a feleségemet, hogy mi is képviseljük az iskolát. Nekem a kisfiam, Bence szerepel a csapatban, így szülőként vagyok most itt.A gyerekek és a felnőttek is jó kapcsolatba kerültek egymással, remélem a verseny során ez még szorosabbá fűzhető, és ezáltal az összetartás és a csapatszellem is még erősebbé válik majd.
Sok sikert kívánunk a csapatnak! Szurkoljunk értük mindannyian!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.