- hirdetés -

Karaoke, diszkó, télűzés és jelmezes felvonulás – farsangoltak a Vörösmarty iskolások.
A Vörösmarty tagintézmény felső tagozatos diákjai február 19-én tartották farsangi mulatságukat. A nagyok körében a jelmezes beöltözés már kiment a divatból, az osztályok és kisebb csoportok inkább egyéni produkciókkal készülnek. Idén újításként karaoke versennyel kezdődött a mulatság: a gyerekek és tanáraik ismert dalokat énekeltek saját és társaik szórakoztatására. A közös éneklés után az osztályok műsorai következtek, melyet a város fiatal táncosainak bemutatója követett. Az este csúcspontja és legjobban várt része azonban most is a diszkó volt, amit az iskola volt és jelenlegi tanítványai rendeztek.
(A felsős farsang fotóit az iskola blogján nézhetik meg, ha ide kattintanak.)

Lángolt a kiszebaba

Az alsó tagozatosok február 26-án tartották farsangi ünnepségüket. A program az iskola udvarán vette kezdetét, ahol kiszebabát égettek. Az iskola diákjai régi farsangi népszokást idéztek fel, amikor a „Haj ki kiszi kiszőve/a másik határba./Gyere bé sódar/a mi kis kamránkba.”-kezdetű népi mondókával próbálták elűzni a telet, miközben a kiszebaba már lángolt. A mulatság a tornateremben folytatódott, ahol négy osztály produkciója szórakoztatta a nézősereget. Elsőként a 2/a osztály tanulói mutatták be a Csókkirály című dalra koreográfiált táncukat, majd az osztály másik fele Apraja-falvára „kalauzolta” a közönséget.

Az alsósok jelmezversenyt is rendeztek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Az alsósok jelmezversenyt is rendeztek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A 3/a osztályosok műsorának alapját egy iskolakerülő kislány televíziózása adta, melynek során a különböző csatornákra kapcsolva más-más műsorokat talált. Volt fitness szám, természetfilm, melyben a kacsák táncra perdültek és videoklip. A legnagyobb sikert a fiúk balett műsora aratta, „Négy tyúk tava” című produkciójukkal.
A vidám műsorok sorát a 3.b és 3.c osztályosok közös produkciója zárta vidám, hangulatos tánccal, ám annál komolyabb mondanivalóval. A fellépő osztályok után jelmezverseny következett, majd diszkó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.