- hirdetés -

… ép lélek című Comenius projekt keretében február 20-24 között török és román pedagógusok ismerkedtek városunk óvodájának intézményeivel, oktatási módszerekkel, értékeinkkel.
Fekécs Istvánné óvodavezető lelkesen számolt be a nemzetközi munka sikerességéről, amely a régióban is egyedülálló vállalkozásból ered.
– Az orosháziak számára nagy kihívás volt, sok munkája van benne a kollégáknak, de nagyon sokat is kaptunk tőle – hangsúlyozta. – A kultúrák találkozásától, egymás oktatási rendszereinek megismerésétől, a személyes találkozások örömétől feltöltődtek az óvónők.

Vasárnap a vízhez szoktatták az ovisokat (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Vasárnap a projekt keretében vízhez szoktatták az ovisokat (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A vendégek értékelése alapján a hétköznapokon felül emelkedve újra megfogalmazhatjuk: igenis remek a magyar oktatás, a török és román szakemberek szerint jól felkészült pedagógusok nevelik gyermekeinket, szép környezetben.
– Az óvodákban a szép környezet kialakításában nagy szerepük van az alapítványainknak, amelyek a szülők és a város más lakóinak adományaiból egészítik ki a szűkös kasszát – toldja az igazságot a kijelentés után az igazgatónő.
A négy nap alatt a telephelyeken különböző foglakozásokat, szakmai megbeszéléseket tartottak, bemutatkozott a művészeti iskola is, és a vendégek a Debreceni Kodály Kórus hangversenyén is részt vettek. A csoportvezetők hálásan nyilatkoztak, kiemelve az orosháziak vendégszeretetét, amellyel fogadták őket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.