- hirdetés -

Cigánybál áprilisban, Hun utcai járhatatlan út és több roma közmunkás – minderről szó volt a Cigány Kisebbségi Önkormányzat legutóbbi ülésén.
A február 23-án tartott soros ülésen Simondán Gusztáv CKÖ elnök elmondta, a közcélú foglalkoztatottak rendben végzik munkájukat. Jelenleg 18-an vannak, de számuk hamarosan közel negyvenre emelkedik. Az ülésen elhangzott, hogy ismét a települési önkormányzathoz fordulnak a Hun utca ügyében, hiszen áldatlan állapotok uralkodnak ott évek, sőt évtizedek óta. Csapadékos időben szinte lehetetlen az utcában közlekedni, akkora a sár.

Cigánybálra 250 ezer

Szó esett arról is, hogy a Kutasi utca 2-ből már három család költözött ki komfortosabb lakásokba és a folyamat itt nem áll meg, hisz a rendesen fizető családok közül idén még továbbiakat költöztetnek át rendezettebb lakásokba. A kiürült lakások lezárását megoldották úgy, hogy az önkényes lakásfoglalók ne tudjanak azokba újra beköltözni.
A cigánybál megrendezéséről is döntöttek. A várhatóan áprilisban tartandó eseményre – melyen Grofo és zenekara lép fel – a CKÖ 250 ezer forintot különített el. Az ülés további részében a képviselők arról határoztak, hogy megszüntetik a havi háromezer forintos telefonfeltöltő kártyát, melyet eddig maguknak adtak.
A „Zsutij” Hátrányos Helyzetű Emberek Életminőségének Javítását Elősegítő Közhasznú Egyesület elnöke, Rostás Farkas István jelezte, hogy egyesületük együttműködési megállapodást kötne a CKÖ-vel, hiszen a tervek szerint még ebben az évben egy 80 főt foglalkoztató varrodát szeretnének beüzemelni. Az együttműködési megállapodásról a CKÖ március elsején tartandó rendkívüli ülésén tárgyal, melyről tudósítani fog az OrosCafé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.