- hirdetés -

Az OKSC minden korosztályban továbbjutott a leány kézilabda utánpótlás-bajnokság megyei fordulójából.
Az U15-ös leány együttes még december közepén biztosította helyét a régiós döntőbe, miután a Gyulai SE csapatát megelőzve megnyerte a megyei versenyt. Mikus István csapata február 19-én Tiszaföldváron játszhatott az országos elődöntőbe kerülésért, ahol a csoportküzdelmek során fölényesen, 27-7-re legyőzték a házigazdákat, ám a Debreceni SC-SI 2. csapatától 22-19-es vereséget szenvedtek, így a másik csoport győztesével mérkőzhettek a továbblépést érő döntőbe jutásért. A sorsdöntő találkozón a Debreceni SC-SI 1. csapata 25-17-re verte az Orosházát, akik ezek után csupán a harmadik helyért játszhattak a folytatásban. A bronzmeccsen 13-8-ra verték ugyan a Balmazújvárost az OKSC-s lányok, ám ez sovány vigaszt nyújtott az elszalasztott továbbjutással szemben.
Veretlenül fejezte be a megyei küzdelmeket az 1996-os születésű csapat. Ők március 6-án Békéscsabán mérkőzhetnek meg a régió legjobbjaival. A csoportmeccsek során a DEAC Debrecen és a Túrkeve együtteseivel csapnak össze Papp Mihály tanítványai, majd a folytatásban a Békéscsaba, a Debreceni Sportiskola, illetve a Tiszaföldvár-Ószőlő gárdáival játszhatnak a továbbjutást jelentő helyezésekért.

Egy képen a utánpótlás
Csoportkép a fiatal kézis lányokról (Fotó: Zsedényi Péter)
Szintén száz százalékos teljesítménnyel jutottak a régiós döntőbe Gyarmati Nóra U12-es lányai, akik ugyancsak március 6-án játsszák mérkőzéseiket. A Debrecenben megrendezésre kerülő viadalon először a Hajdúnánás és a Jászberény csapataival találkoznak az orosháziak, majd a keresztjáték során a Gyulai SE – Debreceni SC-SI – Túrkeve trióból kapnak ellenfelet, és játszhatnak a továbbiakban az országos elődöntőbe kerülésért.
Imponáló fölénnyel nyerte meg a megyei fordulót a Pappné Horváth Zsuzsanna által irányított U10-es és U9-es csapat is. Mindkét társulat veretlenül zárta a küzdelmeket, az „idősebbek” 6, a „fiatalabbak” 8 győzelemmel végeztek az élen a Gyula korosztályos gárdái előtt.
A legkisebb – 2001-es születésű – szivacskézilabdázók megyei versenyei a napokban fejeződtek be, itt az orosházi lányok 5 győzelemmel és 1 vereséggel a továbbjutást érő 2. helyet szerezték meg az újkígyósi Felföldi István DSE mögött.
A három legfiatalabb korosztály (U10, U9, U8) régiós döntőinek helye és időpontja még egyeztetés alatt áll.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.