- hirdetés -

Folytatódnak a kézilabda utánpótlás-bajnokság megyei és régiós küzdelmei.

Az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC U15-ös csapata magabiztosan, hat mérkőzésből ötöt nyerve szerezte meg a megyei első helyezést, s jutott tovább a kelet-magyarországi régió döntőjébe. Mikus István tanítványai Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobbjaival mérkőznek majd az országos elődöntőbe kerülésért.

Az 1996-os születésű leányok is remek rajtot vettek az utánpótlás-bajnokság megyei fordulójában. Papp Mihály edző tanítványai valamennyi mérkőzésüket fölényesen nyerve szerezték meg az elsőséget, így szintén a régiós döntő résztvevői.

Az U12-es csapata meccs közben (Fotó: Zsedényi Péter)
Az U12-es csapata meccs közben (Fotó: Zsedényi Péter)

A Gyarmati Nóra által vezetett U12-es gyerekek még csak a megyei forduló első körén vannak túl, eddig hibátlanul, a Békéscsaba és az Újkígyós legyőzésével kedvező pozícióból várhatják a bajnokság a január 15-ei, gyulai folytatását. Az Orosháza „B” csapata számára a tisztes helytállás a cél ebben a korosztályban.

Az 1999-ben született – U10-es – csapat január 18-án Újkígyóson kezdi meg a bajnoki küzdelmeket, majd tíz nappal később Gyulán lépnek pályára Pappné Horváth Zsuzsanna növendékei a továbbjutásért.

Az erőviszonyokat és az elmúlt évek eredményeit figyelembe véve az U12-es és U10-es együttesek is esélyesek a biztos továbbjutásra. Az U9-es és U8-as korosztályok mérkőzéseinek időpontjai egyelőre még nem ismertek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.