- hirdetés -

Városunkban nőtt a „kis értékű” bűncselekmények száma. A Fidesz hatékony, erős rendőrséget akar.
A Fidesz helyben és országosan egyaránt a rendőrség erősítését szorgalmazza. Dr. Dancsó József fideszes országgyűlési képviselő, Orosháza alpolgármestere szerda reggeli sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az erős rendőrség és a közrend, a közbiztonság helyreállítása nemzeti ügy.

3000 rendőr kell

Dancsó József_ azonnali megoldás kell (Fotó: Melega Krisztián)
Dancsó József: azonnali megoldás kell
(Fotó: Melega Krisztián)
– Jelenleg 3000 rendőri állás betöltetlen az országban. Ennek feltöltése lehetetlen a rendőrség anyagi, szakmai és morális felemelése nélkül. Mindezt a mezőőri és polgárőri szolgálattal kell kiegészíteni – fogalmazott a képviselő, aki úgy véli, egyetlen politikai erőként a Fidesz tekinti nemzeti ügynek az emberek biztonságát.
– Minden, a rendőrség meggyengítését szolgáló kísérlet az emberek biztonságát veszélyezteti. Ezért nem támogatjuk a homályos és átgondolatlan településőrség létrehozását, de a veszélyes és tisztázatlan csendőrség ideáját sem. A közbiztonság problémáját most kell megoldani és nem új struktúrákkal kísérletezni – mondta.
A sajtótájékoztatón kiderült, a közelmúltban 4 fővel nőtt a városi rendőrség létszáma. Dancsó József szorgalmazza a gyalogos rendőri jelenlét fokozását, a polgárőrökkel való közös szolgálatadást, mert véleménye szerint így lehet növelni az emberek bizalmát a rendőrség felé és hatékonyabb lesz a városunkban 5-10 százalékkal megnőtt „kis értékű” bűncselekmények felderítési mutatója is.

Czecher Péter orosházi rendőrkapitány az OrosCafé.hu-nak elmondta: jelenleg 93 fő teljesít szolgálatot az Orosházi Rendőrkapitányságon, és 10 fő hiányzik az állományból, főleg a közterületről. Hangsúlyozta, hogy működési területük összesen 718 km2, melyhez 8 település tartozik (Orosháza, Tótkomlós, Békéssámson, Pusztaföldvár, Csanádapáca, Kardoskút, Nagyszénás, Gádoros) 55 ezer lakossal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.