- hirdetés -

Jelenlegi autójával tör még nagyobb babérokra az orosházi autóversenyző.
Kárai Tamás orosházi autóversenyző évek óta az európai ranglista élcsoportjához tartozik. Az ASI Rallye Club versenyzője 2009-ben pályafutása legjobb eredményével az AutoCross Európa-bajnokság 2. helyét szerezte meg.
– Elégedett? – kérdeztük a versenyzőtől.

Kárai Tamás
Kárai Tamás
– Az eredménnyel igen, hiszen 2008-ban a negyedik, és a 2007-es harmadik hely után ez az ezüstérem mindenképpen előrelépés, de egy kicsit csalódott is vagyok. Úgy lettem az összetett versenyben második, hogy egyetlen futamot sem tudtam megnyerni és ez hiányérzettel tölt el. Nagyon sok technikai probléma adódott az idény közben. Már az első versenyen motorcserére kényszerültünk, így a döntőben az utolsó sorból indulva kellett a dobogóra kapaszkodnom. Folyamatosan próbálgattuk a különböző beállításokat és amikor már minden tökéletesnek látszott, egy féltengelytörés vagy egy elektromos hiba miatt elszálltak a jó helyezések.
– A Divízió 1-ben versenyez. Hogyan tudná jellemezni ezt a kategóriát?
– Ebben a csoportban mindenki zárt, karosszériás autóval rója a köröket. Van néhány autó, ami kimagaslik a mezőnyből és általában közülük kerülnek ki a dobogós helyezettek. A különbség a technikai felszereltségben és persze a teljesítményben, a beállításokban rejlik. Én egy Mitsubishi Lancer EVO VI-os autóval versenyzek, ami tartalmaz minden olyan alkatrészt, melyeket a fejlesztések során engedélyeztek. A teljesítménye és a nyomatékossága is jó versenyzést biztosít. Sok jó pilótát ismerek, akikkel a depóban jót elbeszélgetünk, de a versenypályán már nem kíméljük egymást.

Kárai Tamás a piros Mitsubishi Lancerben nyomja a gázt
Az orosházi versenyző piros Mitsubishi Lancerben nyomja a gázt
– Idei tervek?
– Az autóm „érvényességi ideje”lejárt, de további négy év homologizációt kapott, így ez évben is versenyezhetünk vele. Csapatunk célja a minél több futamgyőzelem és ezzel együtt az Európa-bajnokság megnyerése, melynek 7. futama augusztus 28-29-én hazánkban, Nyírádon lesz. Várom a szurkolókat, akik eddig is a csapat mellett álltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.