- hirdetés -

Az Operettszínház kiválóságai Orosházán is elkápráztatták közönségüket.
Képzeljék el, hogy a Csárdáskirálynő című operett végén, amikor a szerelmesek egymásra találnak, bejön egy igazi anyakönyvvezető, és egy valódi esküvő (szem)tanúi lesznek: a primadonna hozzámegy a bonvivánhoz. A mese valóra válik.
A február 5-ei operett és musical gála két szereplőjével történt meg az eset az Operettszínház színpadán: a direktor, a vőlegény és a kollégák meglepték a menyasszonyt, így Lukács Anita 800 ember előtt mondhatta ki a boldogító igent. Sőt, Vadász Zsolt a jegygyűrűt is előadás közben „erőltette rá” kedvese ujjára. A Mágnás Miskában, amikor szerep szerint megkéri partnere kezét, egy gyűrűt is adott, ami egyébként nincs a történetben, kedvese erről tudhatta, hogy ez igazi lánykérés. Vadász Zsolt nevetve összegez: nem adott esély a nemre. Az orosházi közönség is immáron máshová sorolhatja be: a dalok végén elcsattanó csókok nemcsak szakmailag voltak megalapozottak, és nem gerjesztenek féltékenységet senkiben.

Az orosházi színpadon is pezsgett az élet (klikk a képre) Fotók: Czank Szilvia
Az orosházi színpadon is pezsgett az élet (klikk a képre) Fotók: Czank Szilvia
A szubrett (Bódi Barbara) és a táncos komikus (Peller Károly) közt elcsattanók más szempontból érdekesek: egykori tanár és tanítvány kapcsolat vált köztük partnerivé. Barbara az Operettszínház iskolájában tanulta a mesterséget, ahol Peller tanította. Elmondásuk szerint mindig azt hangsúlyozta, hogy a partnerben bízni kell, a táncoknál hinni kell, hogy a férfi elkapja a nőt. Mint láttuk az est során, több számban is bizonyították: így van. Megkérdőjelezhetetlen rátermettség, humorérzék és játékosság jellemezte fellépésüket.

A gáláról készült, kulisszatitkokat bemutató filmes összeállítást az orosházi tévé Paletta című műsorában láthatják február 11-én, csütörtökön 17 órától.
Ismétlések: csütörtök 21 óra, péntek 7 óra, vasárnap 16.40 óra

A szereplők előéletéről Czank Szilvia révén értesültem, akinek nagy szerepe volt abban, hogy az előadást láthatták az orosháziak. Abból a vágyából született az elhatározása, hogy megossza velünk is kedves élményeit, amelyhez – Budapesten élve – ő gyakran hozzájut az Operettszínházban. Egy rendezvényszervezővel társulva dolgozott azon, hogy az ő kedvencei szülővárosában énekeljenek. Próbára is tette a sors: a sztárvendég, Oszvald Marika lebetegedett, pedig mindenki tudta, sokan az ő kedvéért váltottak jegyet. Az első csalódás után a közönséget azonban sikerrel engesztelte ki a produkció, sőt egy-egy bravúros megoldás el is kápráztatta a közel 400 nézőt.
Szép este volt, amikor megkérdőjelezhetetlen volt a tehetség, egyértelmű cél a szórakoztatás, a műfaj (és) kedvelőinek magas szintű (ki)szolgálása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.