- hirdetés -

Az Orosházi Rotary Club szombat este tartotta ötödik jótékonysági bálját.
Ezúttal is sokan álltak a Rotary céljai mellé, több mint 160-an vettek részt a szombati jótékonysági bálon. A szervezet nagy gondot fordít a segítségnyújtásra, nemes célokat támogat.
A rendezvénynek ezúttal a Petőfi Művelődési Központ koncertterme adott otthont, mivel az elmúlt évhez képest duplájára emelkedett létszám már túlnőtt a gimnázium zsibongóján. A báli hangulatot sugárzó helyszín megválasztása mellett igyekeztek hangsúlyt fektetni a sokszínű műsor összeállítására is – tájékoztatta az OrosCafé.hu-t Csongrádi Pál, a klub háznagya.

Kiss Gergely olimpikon bírkozó
Díszvendég volt Kiss Gergely olimpikon birkózó...
A bál fővédnöke, Balogh György, a Budapest-Budavár Rotary Club tagja – aki a magyarországi disztrikt titkár, a 2011-2012-es év kormányzó-jelöltje – nyitotta meg a rendezvényt. Védnökei Dr. Kovács Imre és Lakatos Jenő. Ők az előző években voltak kormányzók, és sokban segítették az orosházi klubot – elsősorban a tavaly Gyopárosfürdőn megrendezett II. District Konferencia létrejöttében. Ezért a helyi klub tiszteletbeli taggá is választotta őket. Az elismeréseket Mák Imre, orosházi elnök a bál keretében adtak át számukra.
A polgármesteri pohárköszöntőt követően a Három Grácia fiatal hegedűsei adtak műsort, majd vacsora közben a díszvendégek, városunk olimpikonjai, Böczögő Dorina tornász és Kiss Gergely birkózó mutatkoztak be. Később pedig Nagy Krisztina énekművész és a „Fapácák” produkciója szórakoztatta a megjelenteket. A műsorszámok és díszvendégek felkérésével is a helyi tehetségek számára kívánt a klub bemutatkozási lehetőséget teremteni.
Böczögő Dorina olimpikon tornász (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
... és Böczögő Dorina olimpikon tornász (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A szombati jótékonysági bállal is helyieket segítették. Mák Imre, az Orosházi Rotary Club elnöke az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy a bál teljes nyereségét a városi kórház gyermekosztályának ajánlották fel. Az elnök köszöntőjében úgy fogalmazott: ha egy ügy mellé ilyen sokan állnak, az erőt ad a gondok leküzdéséhez.
Az est folyamán számos, értékes tombolanyeremény is gazdára talált a résztvevők között, melyből szintén az adományozható összeg (várhatóan több mint félmillió forint) gyarapodott.
A szombati bál is megmutatta, az Orosházi Rotary Clubnak fontos helye és szerepe van a város közéletében.

A nemes célokat segítő szervezőmunka folytatódik. Az elsődleges, arra érdemes helyi célok támogatásán túl a rotarysták messzebbre is néznek. A Haitin pusztító földrengés áldozatainak megsegítésére elkülönített számlát nyitottak a Raiffeisen Bankban (12059001-01013069-00200002), ahol már több százezer forint adomány gyűlt össze.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.