- hirdetés -

Immár Orosházán is van horgász rekordlista – tudtuk meg a Kinizsi Horgász Egyesület közgyűlésén.
Az orosházi Kinizsi Horgász Egyesület országos mintára rekordlistát állított fel, amelyre fajtától függetlenül a legnagyobb méretű kifogott hallal lehet felkerülni. Szilágyi János két kategóriában is az élen végzett: 1,75 kg-os kárászt, és 6,7 kg-os pontyot fogott. Bevallása szerint csak szerencse kell, de a gyakori pecázás, és a sajátos technika is hozzájárul a sikerhez.
Az egyesület szombaton tartotta éves közgyűlését a művelődési központban. Az előző évet értékelték, a 2010-es év legfontosabb feladatait vették számba, a változásokat is ismertették, valamint a jövő évi tisztújítást készítették elő.
– Megyei szinten kimagaslóan magas a fogásátlag az orosházi vizeken – tudtuk meg dr. Ökrös Ferenctől, az egyesület vezetőjétől.
– A homokbánya horgásztóba, és a gyopárosi déli tóba 70-75 mázsa hal kerül bele éves szinten, ennek jelentős része a háromnyaras fogható ponty, ezen kívül egy-két nyaras fogható ponty, valamint dévérkeszeg, amit a Dunáról hozunk. Emellett van egy jelentős mennyiségű süllő és csuka ivadék – hangsúlyozta az egyesület elnöke.
Nagy gondot fordítanak a gyermekek, családok egyesületben tartására is, idén is sok versenyt szerveznek, és a hagyományos családi napokat is megtartják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.