- hirdetés -

Az év kórháza 2009 szavazáson a megyei egészségügyi intézmények közül az orosházi kórház érte el a legjobb helyezést.
Október elsejétől december végéig értékelhettük ismét Magyarország összes államilag finanszírozott kórházát és klinikáját a HáziPatika.com oldalain. Akárcsak az elmúlt években, 2009-ben is öt kategóriában – orvos-szakmai ellátás, ápoló- és szakszemélyzet, kórházi infrastruktúra, ellátás, környezet és tisztaság -, egytől ötig terjedő skálán lehetett voksolni. Több mint 3800-an mondták el véleményüket, többek közt a békés megyei intézményekről is.
Az eredményhirdetésen kiderült, az „Év kórháza 2009” címet a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Központja kapta meg. A második helyen a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza, a harmadikon pedig az Országos Onkológiai Intézet végzett.
Térségünk egészségügyi intézményei közül előkelő helyen zárt az orosházi kórház: a 12. lett az összesített kategóriában. A gyulai Pándy Kálmán Kórház az 51., a békéscsabai Réthy Pál Kórház a 133., a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Tüdő és Rehabilitációs Osztálya pedig a 153. helyen végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.