- hirdetés -

A Fegyveres Testületek Nyugállományúak Klubja nemrégiben tartotta éves közgyűlését
Az 1970-ben alakult klub idén decemberben ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját. E jeles alkalomból nagyszabású ünnepséget rendeznek majd, melyen csapatzászlót is avatnak. A klub tagjainak száma jelenleg 92, akik korábban a honvédségnél, a határőrségnél, a rendőrségnél, valamint a tűzoltóságnál teljesítettek szolgálatot. Alapvető céljuk: érdekvédelem, hagyományőrzés, egészségmegőrzés.
A klub vezetője, Kiss Imre nyugállományú alezredes az Eötvös iskola ebédlőjében tartott összejövetelen elmondta, a megfogalmazott célok alapján rendszeresen tartanak egészségügyi kérdésekkel kapcsolatos tájékoztatókat, kirándulásokat szerveznek, részt vesznek a városi és vidéki kulturális eseményeken, minden évben ellátogatnak Komáromba, a Magyar Honvédség bajtársi találkozójára.
A tagok havonta egy alkalommal találkoznak, melyen megbeszélik a felmerülő kérdéseket, valamint a nemzeti ünnepek és évfordulók alkalmával is tartanak rendezvényeket. Vezetőjük összetartó csapatként jellemezte a klubot, mivel fegyvereseket tömörít, ebből adódóan könnyen mozgósítható is. A tagok aktívan részt vesznek a városi rendezvényeken, a klub életében. Emellett napi kapcsolatban is vannak, mindenki figyel a másikra és mindig számíthatnak egymásra.

A klub elérhetősége: a Petőfi Művelődési Központban, minden hónap első szerdáján (télen 15 órától, nyáron 16 órától)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.