- hirdetés -

Az országban nagy részében már két napja sok gondot okoz a havazás, hozzánk szombat éjjel ért ide. Lássuk az úthelyzetet.
Amit a meteorológusok ígértek, be is jött: megérkezett térségünkbe a hó szombat éjjel.

A közutasok 4 géppel dolgoznak

A Közútkelező Orosházi Üzemmérnökségének vezetője, Lakner Pál vasárnap délelőtt úgy tájékoztatott bennünket, hogy négy kombinált sószóróval folyamatosan dolgoznak a hozzájuk tartozó úthálózaton.
– A hőmérséklet kedvező, mert 0 celsius fok körül van, így azokon az utakon, ahol forgalom van, ott olvad a hó, melyre természetesen rásegít a sózás is. Ezeken a szakaszokon jelenleg is latyakos, fekete a burkolat. Ahol viszont nincs jelentős forgalom, – főleg az alsóbbrendű utakon vagy a kisebb városi utcákban – ott megmarad a hó, melyet ha letaposnak és éjszaka hideg lesz, akkor megfagy – mondta Lakner Pál.
Egy korábbi videónk arról, hogyan dolgoznak a közutasok
httpv://www.youtube.com/watch?v=SgRDHBuukik

Orosházán 9 gép tolja a havat

– A városban összesen 9 gép vesz részt a hókotrásban, melyek már szombat éjjel elindultak – tudtuk megy Csizmadia Gergelytől, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. gazdasági igazgatójától.
Kiemelte, hogy a munkarend ugyanolyan, mint az eddigi havas napokon, folyamatosan ügyeletben vannak kollégái. Először a főbb, tömegközlekedésben is használt utakat, a belvárosi utakat és kerékpárutakat takarítják, ezután következnek a közforgalmú utak és a többi út.
Csizmadia Gergely türelmet kért, ugyanis ha intenzív havazás van, lehetetlen minden utat folyamatosan tisztán tartani, hiszen amint elment egy gép az adott szakaszon, rövid időn belül újra jelentős mennyiségű hó esik rá.

A közutasok azt kérik, hogy az országosan lehullott hatalmas mennyiségű hó miatt csak az induljon útnak, akinek feltétlenül szükséges. Ha így tesz, az alapvető felszerelések – téligumi, lapát, meleg takaró, meleg ruha, élelmiszer – legyenek az autóban a biztonság kedvéért.

Időjárás: további hóesés várható

A meteorológiai szolgálat szerint térségünkben hétfőn is erősen felhős lesz az ég, előfordulhat havazás, hózápor. Az északnyugati szél megerősödik, vasárnap néhol viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6, -11 fok között alakul, de a szélcsendes, vastag hóval borított, derült területeken -15 fok körül várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn +1, -4 fok között valószínű.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.