- hirdetés -

Az időjárás viszontagságai miatt rengeteg kátyú keletkezett Orosházán, amiket a biztonság érdekében egy speciális hideg aszfalttal töltenek meg.
– Folyamatosan folyik a munka a belvárosban, ám valójában ez ideiglenes megoldás, ami ebben a mínuszos időben bevált módszer. Azonban ez tavasszal általában „kiforog”, így ekkor kicseréljük másfajta aszfaltra. A melegebb idő beköszöntével normálisan rendbe tudjuk rakni az utakat, ekkor kitakarítjuk a kátyúkat és meleg aszfalttal töltjük fel őket. Ezt az utóbbi fajtát azonban csak plusz 5 fok felett lehet használni. A kátyúzás télen állandó feladatunk. Február végéig, március elejéig folyik majd ez a fajta hideg aszfaltozás – mondta el Csizmadia Gergely, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. gazdasági igazgatója.

Gyors megoldás a nagyobb baj elkerülése érdekében (Fotó: Melega Krisztián)
Gyors megoldás a nagyobb baj elkerülése érdekében (Fotó: Melega Krisztián)
Megtudtuk, hogy kilenc utcában volt most kátyúzás: a Koós Károly, a Pacsirta, a Székács, a Mikszáth, a Rákóczi, a Táncsics, a Kelet, a Fürdő utcán és a Szabadság téren. Ezeken körülbelül 35-40 nagyobb kátyút kellett befoltozni, melyet egy nap alatt el is végeztek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.