- hirdetés -

Márciusban dr. Sándor László nevét veszi fel az orosházi birkózóterem. Az előkészületek zajlanak, a sportbarátok segítségére is számítanak.
A tervek szerint március 20-án lesz a névadó ünnepség, az emléktáblát Bánfi Gábor orosházi szobrászművész készíti – tudtuk meg az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnökétől. Szél Attila elmondta, hogy az emléktábla mellett relikviákkal, emlékekkel szeretnék megtölteni az edzőtermet, amihez a sportbarátok segítségére is számítanak
A klub keresi a kapcsolatot a Radics, Birki, Fekete, Horváth, Balla, Fábián, Növényi, Botond és társai nevével fémjelzett időszakhoz kötődő sportemberekkel, egykori versenyzőkkel. Várják azok jelentkezését is, akik korabeli relikviákkal, fotókkal, dokumentumokkal rendelkeznek, és azokat egy emlékkiállítás céljára rendelkezésükre bocsátják.

A verhetetlen Orosháza

– Tehetség, szorgalom és akarat – ez lehetett a titka az egykori legendás “aranycsapat” edzőjének – hangsúlyozta Sándor László, a vidék- és magyar bajnokságot is nyert egykori csapat mesteredzőjének fia.

dr. Sándor László bíróként (Fotó: a Sándor család archívumából)
dr. Sándor László bíróként (Fotó: a Sándor család archívumából)
A régi időket felelevenítve az OrosCafé.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy legendás volt akkoriban az orosházi birkózás, a verhetetlen Orosházaként emlegették az édesapja által edzett csapatot. Dr. Sándor László nagy neveket nevelt ki, többször megkapta a Kiváló Birkózó Edző címet, és nemzetközi bírói minősítést is szerzett.

Pályafutására, munkájára emlékeznek Orosházán. A birkózó klub vezetősége köszönettel vesz minden olyan felajánlást, anyagi segítséget, amely ezt a nemes célt szolgálja. Pénzbeli felajánlásaikat február 20-ig várják a Hegedűs Pál Alapítvány számlaszámára: K&H 10402647-26412494-00000000.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.