- hirdetés -

Itt a tartós hideg, ezért befagyott a városi jégpálya, keddtől már korizhatunk. A gyopárosi tavon azonban egyelőre tilos korcsolyázni.
Még decemberben adtunk hírt arról, hogy Orosházán a volt KGST piac területén a Városüzemeltetési Zrt. egy 1200 négyzetméteres jégpályát alakított ki. Akkor elkészült a 30 x 40 méteres pálya, ám az időjárás nem volt kedvező, rengeteg eső esett és enyhe volt az idő, így nem is fagyott meg a víz.
Most azonban napok óta tartósan hideg van, így a pályára szivattyúzott víz megfagyott. Ezért január 26-án, kedden délelőtt megnyit Orosháza első jégpályája.
– Kedden reggel 9 órától várjuk a korcsolyázás szerelmeseit a jégpályán, ahol munkatársaim padokat és lépcsőket helyeztek el. A nyitáskor felállítunk még egy mobil illemhelyet, illetve építettünk egy kis faházat, melyben egy őr fog állandó szolgálatot teljesíteni. Ő felügyel majd a rendre, és nála lesz az egészségügyi doboz is, ha netán szükség lenne rá – mondta el Csizmadia Gergely, a Városüzemeltetési Zrt. gazdasági igazgatója.

Az utolsó simításokat végzik a jépálya környékén (Fotó: Melega Krisztián)
Az utolsó simításokat végzik a jégpálya környékén (Fotó: Melega Krisztián)
Hozzátette: a tervek szerint zene is szólni fog a koripálya mellett és mivel megoldott a világítás, ezért sötétedés után is rá lehet majd menni a pályára, mely minden nap 21 óráig tart nyitva. Az alkalmi jégpályát mindenki saját felelősségre ingyen használhatja. Megtudtuk, hogy ha elhasználódik a jég, akkor éjjel fellocsolják, így kedvező időjárási körülmények között másnap reggelre már tükörsima lesz a felülete.

A gyopárosi tavon egyelőre tilos korizni

Kedvelt korcsolyázó hely a nagy hidegben a gyopárosi tórendszer is. A Városüzemeltetési Zrt. felel a tavakért, így adódott a kérdés, mikor lehet rámenni a tó jegére?
– Folyamatosan figyeljük a tó jegének vastagságát, ám egyelőre az még nem éri el a 10 centimétert sem, így veszélyes rámenni, ezt jelzik is a kihelyezett táblák. Amint a jég megfelelő vastagságúra hízik, megadjuk az engedélyt a korcsolyázásra és ezt az OrosCafé.hu oldalon keresztül tudatjuk is. Ám ez – ahogy egy évvel ezelőtt is – csak a déli-tóra fog vonatkozni – hangsúlyozta Csizmadia Gergely.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.