- hirdetés -

Ha hoztok, esztek – olvashattuk a batyusbál meghívóján. Idén is sikeres volt a rendezvény.
Kilencedik alkalommal szervezett műsoros sváb batyusbált az Orosházi Német Kisebbségi Önkormányzat. Szombat este megtelt a Táncsics Gimnázium sportcsarnoka, mintegy négyszázan töltöttek el itt egy különleges hangulatú, igazán kellemes estét.
Az Eleki Fúvósok térzenéje fogadta a vendégeket, majd a rövid megnyitó keretében köszöntötték többek közt a rendezvény legfiatalabb résztvevőjét is, aki mindössze 20 hónapos. Az üdvözlő szavak után a táncé volt a főszerep. A Vaskúti Német Táncegyesület jóvoltából ízelítőt kaphattunk a magyarországi németek tánckultúrájából. A zenét ezen az estén a mohácsi Karawanka  biztosította. Az együttes már 10. alkalommal játszott Orosházán.

400-an mulattak a batyusbálon (klikk a képre)  Fotók: Kecskeméti Krisztina
Négyszázan mulattak a batyusbálon (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
– Öröm számunkra, hogy ilyen sokan eljöttek a rendezvényre – hangsúlyozta dr. Abonyi Lajos, az Orosházi Német Kisebbségi Önkormányzat első elnöke. Az Oroscafe-nak elmondta, büszkék arra, hogy teljesen politikamentes rendezvényről van szó. Hozzátette: úgy vélik, a válság ellenére is szükség van a derűre. A cél, hogy ne búval, bánattal, hanem jókedvvel induljon az esztendő.
Akik részt vettek a szombati batyusbálon, mindenképpen jókedvűen tölthettek el egy estét. Adott volt minden a jó szórakozáshoz: a jó zene, a jó étel és a jó társaság is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.