- hirdetés -

A jövő évi fontosabb rendezvények megszervezése volt a középpontban a Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ) december 13-i ülésén.

Az első napirendi pontok a szervezet belső ellenőrzési tervéről, a 2017-2020 évi stratégiai ellenőrzés tervéről és a nemzetiségi önkormányzat költségvetésének módosításáról szóltak. Ezt az NNÖ Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítási terve követte. A változtatás csak a szabályzat paragrafusainak a besorolását érintette, a tartalmát nem.

Az ülés főbb témáit a jövő évi rendezvények megszervezése jelentette. 2018 elején kerül sor ugyanis a Táncsics Mihály Gimnáziumba szervezett batyusbálra.

Január 19-én tartják az 1946-ban elűzött vagy elhurcolt magyarországi németek emléknapját. A batyusbálhoz hasonlóan ezt is minden évben megszervezik, ilyenkor a nemzetiségi önkormányzat több iskolában tart rendkívüli történelemórát.

Az Osztrák Hét alkalmából április 23-án Ausztria budapesti nagykövete érkezik Orosházára. Emellett a többnapos rendezvény része lesz még a Harruckern-emléktábla koszorúzása, a gimnazistáknak rendezett kvíz, az általános iskolásoknak rendezett írásbeli verseny és az osztrák művekből tartott vers- és prózamondó verseny.

A Pécsett rendezett magyarországi németek országos gáláján is részt vesznek. Ezen az összes magyarországi német nemzetiségi önkormányzat képviselteti magát. Három személy vagy szervezet pedig díjat kap.

Az ülés résztvevői, dr. Abonyi Lajos, dr. Formann István és Quintz Zsolt végül az összes módosítást és a rendezvények szervezésével kapcsolatos javaslatot elfogadták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.