- hirdetés -

Nyilvános ülést tartott május 16-án a Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ). Az összejövetelen megállapodást írtak alá a Román Nemzetiségi Önkormányzat képviselőjével, értékelték az Osztrák Hetet, az Orosházi Fúvószenekari Egyesülettel pedig a batyus bál folytatásáról tárgyaltak.

A május 16-i nyilvános ülésen a Német Nemzetiségi Önkormányzatot dr. Abonyi Lajos, dr. Formann István és Quintz Zsolt képviselték. Meghívottként Farkas Andrea, a Román Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, dr. Miszlai Judit és Szász Edit, a jegyző megbízottjai, valamint Kovács Imre az Orosházi Fúvószenekari Egyesület elnöke vettek részt az összejövetelen.

A Német- és a Román Nemzetiségi Önkormányzat hagyományosan jó kapcsolatot ápol egymással, rendszeresen vesznek részt egymás rendezvényein. A mostani találkozó apropójaként ezt a jó kapcsolatot egy megállapodással tették hivatalossá, ami lehetőséget kínál az eddigi közös munkák és fellépések továbbvitelére.

AZ Orosházi Fúvószenekari Egyesület vállalná a batyus bál szervezését (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az Osztrák Hét-rendezvénysorozatot sikeresnek minősítették, külön kiemelve az osztrák nagykövet látogatását, a koszorúzást a Harruckern-emléktáblánál és az iskolai versenyeket. Köszönetet mondtak a versenyeken résztvevő tanároknak, diákoknak, óvónőknek és óvodásoknak.

A harmadik napirendi pontban a Budaörsi Passiójáték darab megnézését egyeztették.

Ezután Kovács Imre kapott szót a Fúvószenekari Egyesület képviseletében. Az egyesület arra az elhatározásra jutott, hogy átvállalnák a batyus bál szervezést, amit az idei rendezvényig a Német Nemzetiségi Önkormányzat látott el. Ha a nemzetiségi önkormányzat támogatja és segíti tapasztalataival az egyesületet, akkor folytatni tudnák a hangulatában egyedülálló, a magyarországi németség kultúráját bemutató bált. Ebbe az NNÖ is beleegyezett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.