- hirdetés -

Határon túli barátságot kötöttek a rákóczitelepi nyugdíjasok.
A Rákóczitelepi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete jelenleg 118 tagot számlál, egy igazi családias, összetartó nagy csapat. Náluk mindig történik valami, mozgalmas az élet a Lorántffy utcai közösségi házban. Legutóbb egy fergeteges hangulatú pótszilvesztert tartottak, hamarosan pedig taggyűlésen értékelik az elmúlt esztendőt.
Az egyesület már nagyon régóta szerette volna felvenni a kapcsolatot egy határon túli nyugdíjas egyesülettel. Az elgondolást tett követte, hosszas egyeztetés után Szerbiára esett a választásuk. Még tavaly a martonosi nyugdíjas klub elnöke és a magyarkanizsai nyugdíjas egyesület vezetője látogatott el Rákóczitelepre. Nemrégiben pedig a szerbiai magyarok viszonozták a meghívást és a rákóczitelepi nyugdíjasok négyfős delegációja utazott Martonosra. Az együttműködés a jövőben is tovább folytatódik, hiszen tavasszal ismét Rákóczitelep ad otthont a találkozónak.
Kasza Béláné, aki 2003 óta vezeti a klubot elmondta, a közeljövőben erdélyi magyarokkal is szeretnék majd felvenni a kapcsolatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.