- hirdetés -

Az egyéni vállalkozók ezentúl csak neten keresztül indíthatják el vagy szüneteltethetik tevékenységüket.
Az orosházi okmányiroda vezetője, dr. Kovács Győző összefoglalta, mire kell figyelniük az egyéni vállalkozóknak
„Tisztelt egyéni vállalkozók, leendő vállalkozók!
Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 2010. január 01. napján lépett hatályba, mely szerint az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének feltétele a tevékenység elektronikus úton történő bejelentése az ügyfélkapun keresztül. Személyes megjelenés esetén, amennyiben nem rendelkezik saját ügyfélkapuval, az személyesen és térítésmentesen az okmányirodában létesíthető.

Ha ide kattint, részletes és pontos leírást kap arról, mit is kell tennie.

A továbbiakban az egyéni vállalkozói tevékenység szünetelésének és megszüntetésének bejelentésével, valamint a változás-bejelentéssel kapcsolatos eljárások kizárólag elektronikus úton, saját ügyfélkapun keresztül kezdeményezhetők.
Az egyéni vállalkozói igazolvány a tevékenység megkezdésének és folytatásának nem feltétele, az külön kérelemre, illeték megfizetése mellett kiadható.
Azon vállalkozóknak, akik elektronikus úton már bejelentették, vagy későbbiekben kívánják bejelenteni tevékenységük szünetelését, megszüntetését vagy változását, le kell adniuk a náluk lévő vállalkozói igazolványt, enélkül ugyanis nem érkezik meg számukra elektronikus úton a visszaigazolás! Az igazolvány leadása történhet személyesen vagy postai úton is.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.