- hirdetés -

Javában tart a felkészülés, a hétvégén már versenyen bizonyíthatnak.
Mindössze két hét pihenőt kaptak az Orosházi Spartacus Birkózó Klub tehetségei, akik az elmúlt évben több mint 100 aranyérmet szereztek a különböző versenyeken. December 12-én ért véget a versenyszezon, 28-án már ismét szőnyegre léptek – elindult az alapozás.
A hétvégén kezdődnek a versenyek – tudtuk meg ifj. Jeszenszky P. László edzőtől. A cél felülmúlni a tavalyi eredményeket, ami nem lesz egyszerű, magasra tették a mércét a fiatalok. Sikeres év volt 2009 – hangsúlyozta az edző. Az év végi egyesületi rangsorban a 11. helyet szerezték meg több mint 100 egyesületből. Megtudtuk, hogy jelenleg keményen edzenek, a hétvégén pedig már megmérettetés vár a klub versenyzőire.

Szélesíteni kell a bázist

Az orosházi birkózókkal edzett Ritter Árpád, Európa-bajnok is. Az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy régi ismeretség köti Orosházához. Kiss Tamással és Kiss Gergellyel is sokat edzettek együtt, és bár abbahagyta már a versenyzést, a barátság megmaradt. Ezúttal is úgy döntöttek, az orosházi fiatalokkal együtt edzenek .

Az Európa bajnok Ritter Árpád beszállt az orosháziak közé (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az Európa-bajnok Ritter Árpád beszállt az orosháziak közé (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
– Orosházán mindig is komoly birkózás folyt, jelenleg is sok a tehetség, és mindenképpen jó úton haladnak – hangsúlyozta Ritter. Az országos helyzet kapcsán úgy fogalmazott: több, orosházihoz hasonló klub kellene, szélesíteni kell a bázist. És persze – akárcsak a többi sportágnál – itt is jól jönne több állami támogatás.

Londonra készülve

Az orosházi spartacusos fiatalokkal együtt készült Kiss Gergely is. Az OrosCafé.hu-nak nyilatkozva elmondta, a 2010-es év még jelenleg egy kicsit „homályos”, de az biztos, hogy sok tréning várható. Úgy fogalmazott: lehet, hogy kevesebb versenyen indul, de rengeteget edz majd. A fő cél, hogy minél jobban felkészüljön a londoni olimpiára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.