- hirdetés -

Dr. Nagy Sándor, a városi ügyészség vezetője értékeli a 2009-es évet.
A büntető igazságszolgáltatás és a bűnüldözés is mindenkor függ a társadalmi környezettől, amely körülvesz minket. Tudjuk, hogy nemcsak gazdasági válság van, hanem az országban szociális és erkölcsi válságjelenségek is tapasztalhatók, ettől nem függetleníthető a mi munkánk sem.

dr. Nagy Sándor
dr. Nagy Sándor
Mintegy 10 százalékkal nőttek a feladataink 2009-ben, ennek ellenére elmondható, hogy a jogrend szilárd, és ezekhez a körülményekhez és az ország más vidékeihez képest jó eredményekről lehet beszámolni. Az orosházi nyomozóhatóság a bűnesetek nagyobb részét felderíti, és megfelelő időn belül a törvényes büntetést meg is kapják az elkövetők.
A hatóságokba vetett bizalom kérdéséről is gyakran esik szó.
Ez alapvetően a fővárosra jellemző probléma, ezzel kapcsolatban nincsenek rossz tapasztalataim. A nyomozóhatóság végzi a kötelességét, súlyos, kirívó törvénysértések nem jellemzik az orosházi rendőrkapitányság munkáját.
Mit kíván 2010-re a saját munkájában?
Az állammal és a mindenkori kormányzattal szemben jogos elvárás az, hogy olyan jogszabályi környezetet biztosítson a munkánkhoz, de az állampolgárok ténykedéséhez is, hogy átlátható, egyértelmű, bürokrácia-mentes szabályozást teremtsen. E téren még van bőven tennivaló. Emellett az anyagi-, személyi-, tárgyi feltételek is szükségesek ahhoz, hogy eredményes bűnüldöző, büntető-igazságszolgáltató munkát lehessen végezni. Ezen a téren is vannak hiányosságok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.