- hirdetés -

Azonnali hatállyal felmondtak négy dolgozónak, akik részt vettek a sztrájkban.
Csütörtök reggel értesítettek a kézbesítőket. Kiss Zoltán szakszervezeti ügyvivő az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy reggel már nem tudták felvenni a munkát. Egyesével behívta őket a postavezető az Eötvös téri postán, és közölte, hogy azonnali hatállyal felmondanak nekik. Orosházán közvetlenül karácsony előtt 9 postai dolgozó csatlakozott a sztrájkhoz.
A posta azzal indokolja a lépést, hogy az elsőfokú bírósági ítélet értelmében jogellenes volt a Kézbesítők Szakszervezete által kezdeményezett sztrájk. Országosan 29 embert rúgtak ki, a munkabeszüntetés szervezőit, 120-an pedig írásbeli figyelmeztetést kaptak.
Kiss Zoltán hozzátette, jogtalannak tartják a lépést, ezért azt tervezik, hogy munkaügyi bírósághoz fordulnak.
Az orosházi postavezetőt, Csordás Gyulát már nem sikerült elérnünk, ám korábban a Beol.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy különbséget kell tenni aktív és passzív résztvevő között. Kiemelte, azokat küldték el, akik intenzíven vállalták a sztrájk szervezését, agitáltak, munkatársaikra nyomást gyakoroltak. Tevékenységük nyomán károkozás történt, a posta bizalomvesztést szenvedett el – mondta Csordás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.