- hirdetés -

Peller Károlyt 2010 februárjában Orosházán is láthatják majd.

Peller Károly a Budapesti Operettszínház vezető táncos-komikusa – aki a világ legfiatalabb Bóni grófja – most érezte elérkezettnek az időt, hogy önálló lemezzel kedveskedjen az operett műfaj kedvelőinek.

A soroksári születésű művész 1998-ban a Budapesti Operettszínház Zenés Színészképző Stúdiójában végzett, majd ebben az évben szerződtette őt a teátrum. Azóta számos nagy sikerű operett és musical szerepet eljátszott. A teljesség igénye nélkül: A Csárdáskirálynő (Bóni, Edvin), Mágnás Miska (Mixi, Miska), Csókos asszony (Ibolya Ede), Szentivánéji álom (Zuboly), Marica grófnő (Zsupán), Dr. Bőregér (Orlovszky), Lili bárónő (minden szerepben, Frédi), A víg özvegy (St.Brioche, Cascada), Bál a Savoyban (Celestin), Párizsi élet (Bobinet), A muzsika hangja (Rolf), Menyasszonytánc (Gáspár)

Karesz és a lányok (Oszvald Marika, Kékkovács Mara, Szendi Szilvi és Bódi Barbi)
Karesz és a lányok (Oszvald Marika, Kékkovács Mara, Szendi Szilvi és Bódi Barbi)

A fiatal színész 2002-ben Nívó díjat kapott Mixi gróf (Mágnás Miska) szerepének megformálásáért. A következő évben, 2003-ban a Magyar Operett napján a Marsallbotot, az évad legígéretesebb tehetségének járó díja vehette át. 2004-ben a magyar kritikusok „az évad legjobb mellékszereplője” elismerésre jelölték. Színészi munkája mellett számos darab rendezője, és az Színház művészeti iskolájának, az Operett Akadémiának tanára. 2006 óta a bécsi Volksoper vendégszólistája.

Ez aztán az operett

A novemberben megjelent cd-n, a legnépszerűbb operett slágerek hallhatók, amelyet egy nagy sikerű jótékonysági koncerten mutattak be a budapesti Thália Színházban. Peller Károly a számok felét önállóan, a felét pedig partnereivel, a Budapesti Operettszínház primadonnáival (Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika) és szubrettjeivel ( Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Bódi Barbara, Peller Anna) adja elő.

– A színház a pillanat művészete. Az emberek hazaviszik az emlékét, de másnapra már csak foszlányok maradnak meg belőle, és ahogy telik az idő, egyre jobban elmúlik. A CD ennek olyan lenyomata, amely később is az ember fülébe csenghet – mondja Peller Károly.

Februárban Orosházán is
A jövő év elején az orosházi közönség személyesen is találkozhat Peller Károllyal és a Budapesti Operettszínház művészeivel. Február 5-én egy nagyszabású operett – musical gálán hallhatják a legnépszerűbb slágereket a Petőfi Művelődési Központban.

– A dalok listája szinte naponta változott. Természetes volt, hogy azok a duettek (Éjjel az omnibusz tetején, Szép város Kolozsvár, Délibábos Hortobágyon, Shimmy…stb) és szólók ( Jaj, lányok nélkül élni, Kislány vigyázz…stb), amiket naponta éneklek, rákerülnek a lemezre, de két bonviván szerepet is választottam az albumra (Emlékszel még, Hej, cigány). Sok olyan új dal is van közte, amit nem szoktam énekelni, de nagyon szeretek ( Darumadár fenn az égen, Egy rózsaszál szebben beszél). Musical dalok is kerülhettek volna az albumra, de egyre több ilyen jellegű CD jelenik meg. Ha bemegy az ember egy áruházba, legalább negyvenféle mosolyog rá, operettből pedig alig van kínálat. Közben azt érzékelem, hogy az emberek szeretik ezt a műfajt, és szeretnék otthon is hallgatni. Ez is közrejátszott abban, hogy megcsináltuk a lemezt. Reméltük, hogy lesz rá igény, és be is igazolódott!

A művész azt mondja, nem nagyon szereti megnézni magát a felvételeken, de ezt a lemezt már meghallgatta:
– Jó érzés, de azért külső szemlélőként is tudom figyelni. Az albumról nagyon tetszik a Gerbeaud- dal kórus része. Fantasztikusan szól az Operettszínház kórusa mindegyik számban, de ebben különösen. A Pécsi Szimfonietta, ahogy játszik az egész CD-n Silló István keze alatt, valami döbbenetesen jó – meséli lelkesen a színész.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.