- hirdetés -

Kiválóan teljesítettek az idegen nyelv világában.

A Vörösmarty iskolában tizedik alkalommal került sor az idegen nyelvi (angol és német) kommunikációs versenyre, amelyen 80 tanuló vett részt a városhoz és a kistérséghez tartozó 11 iskolából. Az ünnepélyes megnyitó után az 5-8. évfolyamos tanulók hat témakörben adtak számot szóbeli kommunikációs készségükről. A nyelvszakos tanárokból álló zsűrik (évfolyamonként párhuzamosan történt a zsűrizés 24 nyelvtanár segítségével) egyöntetűen dicsérték a versenyzők lelkesedését és tudását. A tanulók mindkét nyelvből igen magas felkészültségről tettek tanúbizonyságot, miközben meséltek napirendjükről, családjukról, iskolájukról, barátaikról, szabadidejükről, lakásukról.

Köszönet illeti a felkészítő tanárokat, akik szabadidejüket feláldozva külön foglalkoztak a tanulókkal. Dicséret illeti azokat a gyermekeket is, akik nem emelt szintű óraszámban, illetve csak 4. osztálytól kezdve tanulnak idegen nyelvet, mégis vállalták a megmérettetést. Nem könnyű feladat a versenyen számukra idegen tanárokkal kommunikálni, a kérdésekre lehetőleg hibátlan nyelvtannal reagálni. Az izgalmas délutánról mindenki emléklappal térhetett haza, a legjobban teljesítők pedig értékes könyvjutalomban is részesültek.

Elsők lettek:

Angol

5. évfolyam: 1. Natália Wojtczak (Tótkomlós Szlovák Általános Iskola, felkészítő: Lehoczki Csilla) és Csányi Petra (OVÁI és PSzI Vörösmarty M. Tagintézmény, felk.: Aminné Móricz Márta).
6. évfolyam: Benkő Zsófia (OVÁI és PSzI Vörösmarty M. Tagintézmény, felk.: Aminné Móricz Márta)
7. évfolyam: Püski Gyöngyi (OVÁI és PSzI Czina Sándor Tagintézmény, felk.: Jósné Kiss Erzsébet)
8. évfolyam: Agud Angelika (OVÁI és PSzI József Attila Székhelyintézmény, felk.: Benkő Erika)

Német

5. évfolyam: Varga Alexandra (OVÁI és PSzI Vörösmarty M. Tagintézmény, felk.: Tóthné Németh Anikó).
6. évfolyam: Kovács Tibor (OVÁI és PSzI Vörösmarty M. Tagintézmény, felk.:      Jankó Béláné).
7. évfolyam: Kovács Anett (OVÁI és PSzI Vörösmarty M. Tagintézmény, felk.:            Végváriné Rehák Gizella).
8. évfolyam: Lehoczki Patrik (Tótkomlós Jankó János Ált. Isk. és Gimnázium, felk.: Gyivicsánné Majláth Ágnes)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.