- hirdetés -

Egy évtizede rádiózik, ez az élete. Orosházáról indult, a Slágernél kötött ki.

Az Orosházáról származó rádiós műsorvezetőt már az egész ország ismeri. A Rádió 47-től indult el a siker útján, melynek csúcspontja a Sláger Rádiónál töltött két év volt. Megismerhetjük felfelé ívelő pályafutását és azt is megtudhatjuk, hogyan ünnepli a karácsonyt.

Hogyan indult a karriered?

Juhász Gergőnek a rádiózás az élete
Juhász Gergelynek a rádiózás az élete

A rádiós pályafutásom 1997-ben kezdődött, amikor még két helyi rádió is volt Orosházán. Az egyikben diákműsort készítettünk, majd megkerestek a Rádió 47-től, ahol már heti 3-4 alkalommal vezettem élő műsort a gimnázium mellett. Az érettségi után Békéscsabán rádióztam, majd felhívtak a budapesti Rádió 1-től, hogy lenne-e kedvem ott dolgozni. Volt,  azonnal fel is költöztem. 2005-ben átmentem a Roxy Rádióhoz, ahol két évig vezettem a délutáni műsort. Ezután kaptam meg életem legnagyobb lehetőségét a Sláger Rádiónál. Egyszer csörgött a telefonom, felvettem, és egy hang a vonal túlsó végéről azt mondta: Bolla Zsoltvagyok, a Sláger Rádió programigazgatója. Pár nappal később leültünk meginni egy kávét és még azon a héten aláírtuk a szerződést. Életem legfontosabb és legfinomabb kávéja volt.

Milyen csapatban dolgoztál ott?

A Sláger Rádióban sokkal jobb volt a csapat, a hangulat és az összetartás, mint ahogy a hallgatók elképzelik. A Sláger Rádiót 3 és fél millió ember hallgatta, szóval itt beülni a mikrofon mögé óriási felelősség. Az összetartás pedig példa nélküli. A legszebb élményeket az utolsó három hétben szereztem, amikor kiderült, hogy a Slágernek el kell hallgatnia. Egy emberként állt mellénk mindenki és amikor a Szimpátiakoncert legvégén ott állt az egész Sláger Rádió a színpadon és a szakadó esőben 100 ezer ember üvöltötte, hogy „veletek vagyunk” akkor éreztük csak igazán, milyen fontosak vagyunk az embereknek.

Mennyire viselt meg a csatorna megszűnése?

Meghalt bennem valami. A Sláger a szakma csúcsa volt, mindenki, aki Magyarországon rádiózik – és mindegy, hogy hírszerkesztő, technikus, dj, vagy kreatív szakember –, az a Slágernél akart dolgozni. Nem lehet szavakkal elmondani, hogy mit éreztünk, amikor november 18-án éjfélkor mindannyian ott álltunk együtt a stúdióban és lekapcsolták az adást. Azóta több helyről érkeznek megkeresések. Mással is foglalkozom a rádió mellett, de nekem a rádiózás az igazi szerelem, nem tudnám elképzelni nélküle az életemet.

Mennyire fontos neked a karácsony?

Szeretem az ünnepeket és az ünnep előtti hangulatot. Mivel babánk még nincs – pedig már nagyon szeretnénk –, legtöbbször a feleségemmel kettesben töltjük a karácsonyt. Imádunk karácsonyi vásárokba járni és forralt borozni, reggeltől estig el tudjuk tölteni az időnket a nagy plázákban, feldíszítjük a lakást és sütünk-főzünk. Illetve Anett, a feleségem süt és főz, én pedig közben valamilyen karácsonyi DVD-t nézek. A Szentestét kettesben töltjük, utána megyünk mindkettőnk családjához, és mindenhol betegre esszük magunkat.

Juhász Gergely: „Nagyon boldog és békés ünnepeket kívánok minden kedves OrosCafé olvasónak!”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.