- hirdetés -

Kilenc kézbesítő nem vette fel a munkát, de jelentős fennakadás nincs.

Sztrájkot hirdetett kedd reggeltől határozatlan időre a Kézbesítők Szakszervezete. A céljuk, hogy minden dolgozó kapjon 100 ezer forintot a Magyar Posta által értékesített ingatlanokból. Országosan mintegy 100-an nem vették fel a munkát a 11 ezer dolgozóból, Orosházán 9-en sztrájkolnak a 20 belterületi és 3 külterületi kézbesítőből.

Kedd este Kiss Zoltán telefonon jelezte szerkesztőségünknek, hogy másnap, azaz szerdán is sztrájkolni fog a 9 kézbesítő, hiszen nem született megállapodás a követelések teljesítéséről.

Reggel fél 8-kor indult a munkabeszüntetés – mondta el az OrosCafé.hu-nak Kiss Zoltán, a szakszervezet ügyvivője. Bementek ugyan dolgozni, de nem vették fel a munkát. Információink szerint jelenleg a főpostán, egy külön teremben vannak. Az érdekképviselet helyi illetékese is megerősítette, hogy 100 ezer forintot követelnek minden postásnak az ingatlanok eladásából.

Nincs fennakadás

Országosan nem okoz fennakadást a sztrájk, és a szolgáltatásokban jelentős csúszás városunkban sincs – tudtuk meg az orosházi 1-es posta vezetőjétől. Csordás Gyula elmondta, hogy a külterületeket teljesen kiszolgálják, a belterületen a 9 sztrájkoló munkatárs körzetében az elsőbbségi leveleket, az utalványokat kiviszi a többi kézbesítő, a képeslapok, számlalevelek tekintetében lehet 1-1 napos csúszás.

A postavezető kiemelte, a céljuk, hogy ne maradjon bent sok küldemény. Így ha folytatódik a munkabeszüntetés, megerősítik a szolgálatot vagy alkalmi munkavállalókkal helyettesítik a sztrájkolókat.

A Magyar Posta bírósághoz fordul. A társaság szóvivője a távirati irodának elmondta, jogalap nélkülinek tekintik a szakszervezeti sztrájkot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.