- hirdetés -

Az orosházi pékmestert az Európai Kenyérünnep nívós megszervezéséért díjazták. Első elismerését csapatának is köszönheti. 

A Dél-alföldi Idegenforgalmi Bizottság és a Magyar Turizmus Zrt. évzáró értekezletet tartott december 9-én Kiskunmajsán, ahol Asztalos Lászlónak, az orosházi Európai Kenyérünnep pékmesterének Gasztronómiai Díjat adtak át a rendezvény színvonalas megtartásáért.

A Dél-Alföldi RIB Gasztronómiai Díját rajta kívül még két fesztivál kapta meg: a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, valamint a Kiskunmajsai Sör–Fürdő Fesztivál. Az elismerésről Asztalos Lászlóval beszélgettünk.

 

Asztalos László nem számított a díjra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kik kapják meg ezt a díjat?

Azoknak a programoknak a szervezői kaphatják meg, akik a Dél-Alföldön színvonalas rendezvényt bonyolítottak le.
Úgy vélem, hogy ez a díj nem csak egy embernek, nem csak nekem szól, hanem egy egész csapatnak, akik az orosházi Európai Kenyérünnep szervezésében részt vettek. Az, hogy ezt személy szerint nekem adták, azért lehet, mert én már a kezdetek óta benne vagyok a kenyérünnep megszervezésében. Ez azonban mindenképp csapatmunka.

Milyen időközönként ismerik el a remek szervezőket?

Évente kerül erre sor. Ezek a programok ugyebár egész évben zajlanak. A kenyérünnepet például augusztusban szervezzük meg. Aztán minden év végén kiosztják a munkáért járó elismeréseket azoknak, akiket érdemesnek tartanak rá. Ennek egy rendezvényen adnak helyet, amit idén Kiskunmajsán szerveztek meg. Egy értekezletet keretében, annak csúcspontjaként osztották ki a díjakat.

Miért ítélték önnek ezt a díjat?

A díjat a kenyérünnep színvonalas szervezéséért ítélték nekem. A térség egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényéről van szó. Amit fontos szempontként emeltek ki, hogy hosszú évek óta folyik ez az eredményes munka, nagy látogatottsága van a rendezvénynek, valamint a Kenyérünnep méltatása szerepelt még az indoklásban.

 

Kenyérkereszt augusztus 20-án

Mit jelent önnek ez az elismerés?

Most kaptam először díjat. Nagyon meglepődtem, és nagyon megtisztelő volt, hogy nekem ítélték. Az ember nem az elismerésért dolgozik, de azért nagyon örültem neki, hogy értékelték a munkámat. Annyira nagy élmény volt ez a díjátadó számomra, hogy rajtam kívül még vagy 6-7 ember kapott díjat, de még a nevükre sem emlékszem, annyira meg voltam hatódva.

Nem számítok az elismerésekre, nem is szoktam belegondolni, hogy mi lesz, ha kapok. Nagyon nagy élmény volt ez számomra. Szeretném még egyszer kiemelni, hogy ez a Gasztronómiai Díj nem csupán az én érdemem, hanem az egész gárdáé, akik minden évben részt vesznek a kenyérünnep megszervezésében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.