- hirdetés -

Szépen szerepeltek az orosházi diákok a matematika versenyen.

A Czina Sándor Tagintézményben december 11-én immár ötödik alkalommal rendezték meg az „Arany Dobókocka” térségi matematika versenyt. A város iskolásai mellett négy környező településről, összesen 75 diák adott számot tudásáról.

A megmérettetésen az alábbi eredmények születtek:

5. évfolyamon első helyezést ért el Liska Tamás, a nagyszénási Czabán Samu Általános Iskola és Óvoda tanulója (felkészítő tanára: Trnyik Gyöngyi). Második lett Polányi Cyntia, az Eötvös József Tagintézmény diákja (felkészítő tanára: Blahóné Gali Erzsébet), míg a harmadik hellyel Benkő Tibor, a gádorosi Némann Valéria Általános Iskola tanulója büszkélkedhet (felkészítő tanára: Lengyel Krisztián).

A 6. évfolyamosok között a legjobban Durkó Edina, a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola diákja teljesített(felkészítő tanára: Hartmann Márta). Második lett Veres Bence, a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulója (felkészítő tanára: Patakiné Tóth Mária), míg harmadik helyezést Vizi Norbert, az Eötvös József Tagintézmény diákja ért el (felkészítő tanára: Makóné Csicsely Anikó).

A 7. évfolyamosoknál első lett Szkaliczki Tamás, az Eötvös József Tagintézmény tanulója (felkészítő tanára: Makóné Csicsely Anikó). Második helyezést ért el Verasztó Ádám, a Székhely Tagintézmény diákja (felkészítő tanára: Pörneki Attila). Míg a harmadik hellyel Püski Gyöngyi, a Czina Sándor Tagintézmény tanulója büszkélkedhet (felkészítő tanára: Adamcsik Norbert).

A 8. évfolyamon első helyezést ért el Popon Anikó Dorina, a Vörösmarty Mihály Tagintézmény tanulója (felkészítő tanára: Bella Gábor). Második lett Ceglédi Sándor, az Eötvös József Tagintézmény diákja (felkészítő tanára: Blahóné Gali Erzsébet), míg a harmadik Sitkei Viktor, a Pusztaföldvári Általános Iskola Tagintézmény tanulója lett (felkészítő tanára: Borbélyné Móré Erzsébet).

Az iskola különdíját, az ”arany dobókockát” minden évben a legjobb eredményt elért tanuló kapja. A dobókocka idei tulajdonosa 96 százalékos teljesítménnyel Liska Tamás, a nagyszénási Czabán Samu Általános Iskola 5. évfolyamos tanulója.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.