- hirdetés -

Immár teljes a kör, mind a négy láng lobog a városi koszorún.

A nagy hideg ellenére most is megtelt a tér, bár a szervezők tartottak tőle, hogy ez elrettenti majd az embereket. De szerencsére nem így történt. Az egyetlen nehézséget a gyertyák meggyújtása okozta, hiszen az előző napok időjárása igencsak igénybe vette azokat. De a kitartó „tüzeskedés” meghozta gyümölcsét, és életre kelt a három gyertya.

A forralt bor és a forró tea most még nagyobb népszerűségnek örvendett, mint eddig, hiszen a hőmérő bőven mínusz 10 fok alatt állt ezen az estén. Kezdésként az Eötvös téri általános iskola diákjai adták elő a betlehemi játékot, majd a József Attila iskola tanulóitól hallhattunk zenés-énekes karácsonyi összeállítást. Őket a Bel Canto énekegyüttes három tagja követte, akik az egyre jobban fagyoskodókat melegítették – ha máshogy nem, lelkileg biztosan – énekükkel.

Kicsik és nagyok a gyertyagyújtáson (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Kicsik és nagyok a gyertyagyújtáson (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

Az ünnepi beszédet ezen az estén a katolikus plébános, Fazakas Attila plébániai kormányzó mondta.
– Az utolsó gyertyát is megg
yújtották az adventi koszorún azért, hogy fényétől átfényesedjen és átmelegedjen a lelkünk az új esztendőre. A fény jelképezi a világosságot. Az Ószövetségben Isten tűzoszlopként halad a választott nép előtt, és úgy vezeti a sötét pusztában. Isten világossága így halad előttünk és vezet, hogy a jó úton meg tudjunk maradni.  A gyertya fénye nem csak világít, hanem melegít is. Melegével szeretetet hoz a szívünkbe. Ha ezt a szeretetet szívünkbe engedjük, akkor megtapasztaljuk, hogy az Isten által szeretve vagyunk, és méltók vagyunk erre az isteni szeretetre.

Beszédét imával zárta, majd meggyújtotta a negyedik gyertyát a koszorún. Ezzel teljes lett a kör, mind a négy gyertya ég.

Az Oros-haza Baráti Kör mindezek végén még kihirdette a harmadjára megrendezett Betlehemkészítő pályázatának eredményét. Az óvodás korcsoportban első lett a Forrás Református Óvoda, második a Székács József Evangélikus óvoda, míg harmadik az Uzsoki utcai óvoda Aprajafalva csoportja.
Az általános iskolásoknál a legtöbb szavazatot Berta Ágnes, az OVÁI József Attila Székhelyintézmény 3. a osztályos tanulója söpörte be. Második helyezett osztálytársa, Szigeti Dóra lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Székács József Evangélikus iskola 4. a osztálya állhatott fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.