- hirdetés -

Olyanok, mint egy nagy család, bármikor számíthatnak egymásra.

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének Merian Klubcsoportja december 9-én tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének orosházi szervezete versekkel és énekkel tűzdelt ünnepi műsorral kedveskedett a megjelenteknek.

Zimborán Gábor klubelnök beszédében kiemelte, gyűlölködő világban élünk, de ebben az összeszokott csapatban a szeretet és a tisztelet uralkodik. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Az ünnepséget ebéd követte, majd kötetlen beszélgetéssel és zenés mulatsággal folytatódott az összejövetel.

A közös ünneplés pillanatai (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A közös ünneplés pillanatai (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A legidősebb tag 92 éves

A klub 15 évvel ezelőtt alakult, jelenleg 90 tagja van, akik közül a legidősebb a 92 éves Bors Józsefné, aki sajnos betegség miatt most nem ünnepelhetett együtt a klubtársaival. Minden hónap első szerdáján találkoznak, megbeszélik mi minden történt velük, elmesélik a fontosabb családik eseményeket, megosztják egymással ügyes-bajos dolgaikat, mint a jó barátok. Hiszen nem csak ilyenkor, de az év bármely napján számíthatnak egymásra. A tagok közül sokan egyedül ének, így az ünnepeket is magányosan töltik. De hogy ez ne legyen így, többen összefognak és együtt karácsonyoznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.