- hirdetés -

Közel 200 család készülődött együtt a karácsonyra a művelődési házban.

Luca napján tartotta az orosházi nagycsaládos egyesület hagyományos karácsonyváró rendezvényét. Az eseményen mintegy 200 család jelent meg, akiket már érkezésükkor ajándékkal leptek meg a szervezők. A kapott csomagok tartós élelmiszert; lisztet, cukrot, tésztát, valamint teát és kekszet tartalmaztak. Természetesen azok a családok, akik nem tudtak eljönni, szintén megkapják majd a szeretettel összeállított csomagot.

Télapó is már eljő…

A program játszóházzal folytatódott, a gyerekek többek között mécses tartót, angyalka figurákat, télapót, valamint szépen díszített asztali-, ajtó- és ablakdíszeket készítettek vesszőből, fenyőből, borostyánból.

Majd megérkezett a Télapó is, akinek énekkel, verssel kedveskedtek a gyerekek. Természetesen az ajándék sem maradt el, az egyesület 400 darab mikuláscsomagot készített, mely tele volt sok finomsággal, köszönhetően a Német Kisebbségi Önkormányzatnak, akik eljuttatták az osztrák és német adományozók által felajánlott minőségi csokoládét az egyesülethez.

De a Télapó nemcsak édességgel, hanem plüss játékokkal is meglepte a gyerekeket. A pocakok sem maradtak üresen, szintén adományozók jóvoltából sok finomság várta a kicsiket és nagyokat. A kalács, sütemény és csokoládé mellé az anyukák teát főztek.

Ajándék az adományokért

Hagyomány ilyenkor, hogy a kapott könyveket is elhozzák a karácsonyi rendezvényre, hogy az olvasni szeretők kedvükre válogathassanak belőlük. Az egyesület köszönetét kifejezvén az adományokért. A karácsonyváró ünnepségük részeként a város gyermekeit egy ingyenes színházi előadásra invitálták, akik a Szegedi Miniszínház „Karácsonyi meglepetés” című előadását tekinthették meg.

A szeretet ünnepéig az egyesület azonban még tartogat néhány meglepetést. Az országos szervezet által koordinált Angyali Csomagküldő Szolgálathoz juttattak el neveket, hogy általuk is segíthessenek, valamint néhány „cipősdoboz” adományt is kapott az egyesület, melyet a napokban juttatnak el azokhoz a családokhoz, melyeknél tudják, nem kerül majd ajándék a fenyőfa alá. Sajnos az idén karácsonyra nem kaptak semmiféle céges adományt, így azzal nem tudnak segíteni.

– Egész évben úgy gazdálkodunk, mint a jó családban: gyűjtögettük, hogy ezt majd erre, azt meg arra használjuk fel. Amikor kedvezményesen tudunk vásárolni dolgokat, élünk a lehetőséggel. Igyekeztünk mindent megtenni a családokért: programot szerveztünk kicsinek és nagyoknak, és adományokkal, valamint figyelmességgel segítünk ott, ahol arra nagy szükség van – tájékoztatta az OrosCafé.hu-t Szilágyiné Bella Margit, az egyesület vezetője.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.