- hirdetés -

Jövőre tovább szépítik a környezetet.

Megújult a Gyopárosi tó partján a Hősi Liget emlékköve. Az első világháború halottainak emlékére állított kő és környezete méltatlan állapotán kívánt javítani a városvezetés azzal, hogy idén a költségvetésből erre a célra fordított 400 ezer forintot.

Az építmény új állapota Náfrádi György műkőkészítő munkáját dicséri, az ő ajánlatát fogadta el a városvezetés – tudtuk meg a helyszínen dr. Dancsó József alpolgármestertől. A tervek szerint jövő tavasszal a rossz állapotú sétányt is felszórják, a kő környezetébe évelő növényeket, cserjéket ültetnek, és a fák fiatalító metszésével, a szárazak kivágásával teszik élővé újra a ligetet. Mindezt azért, hogy még sok évig emlékeztesse az arra járókat azokra az elődökre, akik az első világháború áldozataivá lettek.

Az emlékmű környezete tovább szépül tavasszal (Fotó: Melega Krisztián)
Az emlékmű környezete tovább szépül tavasszal (Fotó: Melega Krisztián)

Az alpolgármester a számok tükrében is felidézte a történelmi tény jelentőségét: a liget kialakítását 1925-ben tervezte el az akkori községi önkormányzat, 1156 orosházi áldozat tiszteletére, és ültettek erre a területre ugyanannyi fát (az Árpád-kertben a hősök szobrát is felállították). Mára a fáknak csak egy része őrzi az emlékeket, meg az utódok, akik a tisztelet hangján szólnak, és tesznek érte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.