- hirdetés -

Az ötödikes orosházi diák rajza köszön vissza a városi üdvözlőlapon.

Az első karácsonyi rajzpályázat nyertes alkotása Janicsek Mihály 5. osztályos diák alkotása, amely a város képeslapjaként üdvözöl ezekben a napokban sok intézményben dolgozót, a testvérvárosokban gyerekeket, felnőtteket – a polgármester aláírásával, az orosháziak üdvözletével.

A kisdiák a József Attila iskolába jár, édesanyja elmondása szerint csodálatosnak tartja, hogy a rajza révén felfigyeltek gyerekére.
– Mióta ceruzát tud fogni, nagyon szeret rajzolni, – mondja a büszke szülő – nagy kedvencei a dínók, nagyon sok van belőle neki, és a jutalomként kapott könyvutalványból is egy csodálatos könyvet választott a dínókról.

A díjnyertes képeslap (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A díjnyertes képeslap (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A képen látható nagy fenyő a korábbi lakásuk előtt álló öreg fa képe, a dombok pedig azok az emelkedők, amelyeket édesapjával való közös útjukon látnak gyakran, amikor horgászni járnak. A ház a jelenlegi társasház, ahol laknak, az elrendezés, pedig talán a tehetség, a szépérzék, amelyet eddig nem is ismertek fel benne.

Ezt a kalandot tanárának köszönheti a kisfiú, hiszen tudta nélkül nevezte be az alkotást, amely 79 közül bizonyult a legjobbnak. A meglepetés így annál nagyobb volt. Gratulálunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.