- hirdetés -

Közmeghallgatást és ülést tartott a Cigány Kisebbségi Önkormányzat.

A december 7-i közmeghallgatás azonban érdeklődés hiányában elmaradt.

– Bár tudják az itteniek, hogy van Cigány Kisebbségi Önkormányzat a városban, azonban sokan nincsenek tisztába annak működésével. Vannak, akik azt várnák el tőlünk, hogy segéllyel is segítsünk, holott a költségvetésünket csak működésünkre, a roma hagyományok, kultúra ápolására, ilyen jellegű rendezvények lebonyolítására, valamint oktatásra fordíthatjuk. Ezt néhányan nehezen értik meg – tájékoztatta az OrosCafé.hu-t Lakatos Tibor, a CKÖ Pénzügyi Bizottságának elnöke.

Átadják a „Kisebbségekért” díjat

Az ülés további részében a december 18-án, a kisebbségek napja keretében rendezendő adományosztás előkészítő munkálatairól esett szó. Eddig 105 ezer forint pénzadomány érkezett az erre a célra szolgáló számlára.

– Szombaton este fél héttől a művelődési központban lesz az a jótékonysági koncert, melyen többek között a Megasztár 4 döntőse Lakatos Krisztián is fellép. Az est keretében befolyt összeget és a rendezvényen felajánlott további pénzadományokat is erre fordítjuk – tudtuk meg Lakatos Tibortól.

A december 18-i adományosztáson ezer adag ételt is kiosztanak. Mindemellett a felajánlott ruhákat, játékokat, és könyveket-melyek szép számmal érkeztek a CKÖ felhívására- is szétosztják a rászorulók között. Az eseményre 12 órától kerül sor. A kisebbségek napja alkalmából rendezett ünnepséget pedig 15 órától tartják, melynek keretében átadják a „Kisebbségekért díjat”. A rendezvények helyszíne a Pacsirta utca 8. szám alatti nagyterem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.