- hirdetés -

Az első Zsákbanóta esten nem csak édességek, hanem egy-egy dal, vers és történet is előkerült a zsákokból.

Több éve már, hogy a Bokréta Népdalkör karácsony tájékán családtagoknak, barátoknak tart egy kisebb találkozót. Ebben az évben a népdalkör társult a Cinkusiak Baráti Körével, s egy remek hangulatú estet szerveztek Mikulás napjára, a művelődési ház koncerttermébe.

A rendezvényt Zsákbanóta estre „keresztelték”. A meghívottak maguk gondoskodtak ételről és italról, és mindenki örömmel kínálta körbe saját batyujának kincseit. A zsákokból azonban nem csupán a test, hanem a szellem tápláléka is előkerült – sokan készültek az ünnep hangulatához kapcsolódó dalok, történetek, versek és videó bejátszások is voltak. Az előadókat hol könnyel, hol vastapssal jutalmazta a közönség.

– A két társaság tagjai, családtagok és barátok, valamint a pusztaföldvári és csorvási népdalkör tagjai vettek részt a rendezvényen. Minden generáció, unokától  a nagyszülőkig, összesen mintegy 150 fő ünnepelt velünk – tudtuk meg Deák Györgytől, a Cinkusiak Baráti Köre elnökétől.

– Éjfél környékén ért véget a rendezvény és nagy sikere volt, hiszen remek hangulatban ünnepelhettünk egymás társaságában. Az összetartozás, a közösség élményét adta ez az este, s ezeknek az értékeknek a megőrzése manapság rendkívül fontos. Épp ezért lesz folytatás.

A rendezvényről készített zenés összeállításunkat az Orosházi Városi TV keddi (19 órakor kezdődő) Híradója után, a Kommentár Nélkül című rovatunkban tekinthetik meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.