- hirdetés -

Az orvos-házaspár december elsejétől kezdi meg háziorvosi tevékenységét. 

Az október 9-i testületi ülésen született döntés értelmében keddtől a 7-es számú, tartósan betöltetlen körzetben dr. Papdi Norbert belgyógyász, gasztroenterológus, míg a 9-es körzetben dr. Nagy Márta belgyógyász várja a betegeket.

Az új feladat kihívás is

Dr. Papdi Norbert 37 éves, Szegeden született, 13 éve él Orosházán. 1997-ben az orosházi kórházban, a belgyógyászati osztályon kezdett dolgozni. Dr. Hudák János főorvos mellett tanulta a „szakma” alapjait, majd 2002-ben belgyógyászatból, 2007-ben pedig gasztroenterológából szakvizsgázott.

dr. Papdi Norbert
dr. Papdi Norbert

– A nyár folyamán nyílt lehetőségem arra – az önkormányzat hathatós anyagi támogatásával – hogy a 7-es számú körzetben, mely már hosszú évek óta betöltetlen, elkezdhessem háziorvosi munkámat – mondta el az OrosCafé.hu-nak a fiatal, nagy szakmai tapasztalatokkal rendelkező orvos.

Korábban dr. Csiszár András rendelt ebben a körzetben, majd nyugdíjazását követően, 2003-tól helyettesítésekkel oldották meg a rendelést. Éppen ezért jelenleg alacsony a betegszám, hiszen az évek alatt többen más háziorvosi körzetbe iratkoztak át.

– Az új feladatom ezért is kihívás számomra, szeretném elérni, hogy a körzetben élők ismét érezzék, hogy állandó háziorvosuk van, akiben újra bízhatnak és számíthatnak rá. A munkám alapos és körültekintő ellátásában nagyon sokat segít, hogy a rendelő, amelyben dolgozom, teljesen új, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelve. A jövőben tervezek majd szűrő vizsgálatokat is, melyeket remélem, igénybe vesznek majd a betegeim – osztotta meg terveit dr. Papdi Norbert.

Háziorvos a Szőlő városrészben

Dr. Szántó Gyula sajnálatos halálát követően maradt háziorvos nélkül a 9-es körzet. Az eltelt félév alatt helyettesítésekkel oldották meg a rendelést, voltak, akiknek ez megfelelt, de többeknek – főleg az idős betegeknek – ez nem volt megfelelő.

Sokan felkeresték a körzet önkormányzati képviselőjét Burka Lászlót, és a segítségét kérték, mert szerintük ez az állapot sokáig nem tartható fenn.December elsejétől a helyzet megoldódik, a helyettesítéseknek vége, új háziorvoshoz járhatnak a körzet betegei dr. Nagy Márta belgyógyász személyében.

dr. Nagy Márta
dr. Nagy Márta (Fotók: Kecskeméti Krisztina)

A doktornő Orosházán született, tanulmányait egészen a középiskola végéig városunkban végezte. 1997-ben az orosházi kórház, belgyógyászati osztályán kezdett a szakma alapjaival ismerkedni, majd 2004-ben vizsgázott belgyógyászatból. Nyáron dr. Szántó Gyula sajnálatos halálát követően megüresedett a praxis, ekkor döntött úgy, benyújtja pályázatát.

– Egy nagyon jól karbantartott praxist veszek át, nagy segítségemre lesz munkám során Szabó Zoltánné, Valika asszisztensnő, aki jól ismeri a betegeket, hiszen korábban Szántó doktor mellett dolgozott. Nagyon sokat köszönhetek dr. Szántó Gyula feleségének is, dr. Horváth Gabriellának is. Biztosan kell egy kis idő, amíg megismernek a betegek. Lesznek változások, például új rendelési idő, de idővel úgy gondolom ki fog ez alakulni. A betegek elvárásaihoz képest, amit tudok, biztosítani fogom. Ráadásul a körzetben lakunk – nyilatkozta dr. Nagy Márta.

Igen, mindkét orvos, hiszen ők egy párt alkotnak és boldog szülőként három gyermeket nevelnek.

Felújítják a rendelőt

A doktornő azonban december elsejétől, előreláthatólag három hétig nem a megszokott, Dénes tanító utcai rendelőben kezdi meg háziorvosi tevékenységét, hanem a Szőlő körúti patika rendelőjében. Az ok egyszerű, a korábbi rendelőt felújítja az önkormányzat.

Bagi László, városfejlesztési osztályvezető elmondta, a közcélú foglalkoztatás keretében végzik majd el a felújítást, a Városüzemeltetési Zrt.-nél foglalkoztatott szakipari brigád közreműködésével. A nyílászárók festésén keresztül, a vizesblokk felújításán át-mozgáskorlátozottak számára kialakított WC-vel – a burkolat cseréjéig mindent meg szeretnének valósítani a rendelőben. És ha a keretből futja még, akkor a fűtéskorszerűsítést is megvalósítják. A beruházás várhatóan egy-másfél millió forintba kerül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.