- hirdetés -

Az egészséges életmóddal és a környezetvédelemmel ismerkedtek a Czina iskola diákjai.

Hagyomány már az intézmény életében, hogy novemberben egészségnevelési hónapot tartanak. A projekt ez alkalommal az „Ép testben, ép lélek” elnevezést kapta. Az eltelt négy hét alatt az alsósokat és felsősöket külön-külön foglalkozások várták.

A kicsiknek mézkóstolást, méhészeti bemutatót tartottak, gyümölcssalátát készítettek, az elméleti vetélkedők keretében pedig az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteikről adhattak számot. A helyes fogápolásról és az egészségnevelésről, valamint dr. Csányi Ágnes gyermekorvos jóvoltából az egészséges táplálkozásról előadások keretében gyarapíthatták ismereteiket. A mozgás is fontos szerepet kapott ezekben a hetekben közös tornák formájában.

Teasuli

A felsősöket nagyobb részt vetélkedők várták, és egy különleges program is, melyet idén először rendeztek meg, teasuli címmel. Stílusosan egy teadélután keretében az egészséges életmódról beszélgettek, különleges teákat készítettek és kóstoltak a diákok. A dohányzás káros hatásairól pedig előadás keretében hallhattak.

Gyerekek a méhészeti bemutatón (Fotó: Czina iskola)
Gyerekek a méhészeti bemutatón (Fotó: Czina iskola)

Az egészségnevelési hónap november 27-én, a szegedi Csemete Egyesület szervezésében, egy interaktív délutánnal zárult. A diákok elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül az egészséges életmód mellett a környezetvédelemről – a szelektív hulladékgyűjtésen keresztül a hulladékok újrahasznosításán át – gyarapíthatták ismereteiket.

A legjobban teljesítő csapatokat ajándékkal jutalmazták. Amíg a kicsik vetélkedtek, addig a nagyok a környezetvédelemről hallhattak érdekes előadást. Majd fordult a kör, a nagyok ügyeskedtek, a kicsik pedig ismerkedtek a természet kincseivel.

Egészségesebben esznek

Egyre inkább egészségesebb ételeket fogyasztanak a gyerekek – ezt tapasztalják a Czina iskolában a pedagógusok. Természetesen ennek érdekében meg is tesznek mindent. A hétköznapok során a különböző tanórák keretében is gyakran készítenek a diákok gyümölcssalátát, így egyre jobban tudatosul bennük mennyire fontos az, hogy minden nap sok gyümölcsöt egyenek.

– A diákok aktívan részt vettek a programokon, például nagy lelkesedéssel gyűjtötték a joghurtos címkéket is, ez is a hónap egyik feladata volt. A legtöbbet összegyűjtők természetesen jutalomban részesültek. A rendezvénysorozatot a Békés Megyei Közoktatási Közalapítvány által kiírt és nyertes pályázatunkból és szülői segítséggel valósítottuk meg – tájékoztatta az OrosCafé.hu-t Kunstár Sándorné pedagógus.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.