- hirdetés -

December elsején  közel nyolcvan felnőtt és gyermek gyűlt össze, hogy  elkísérje a Mikulást csomagosztó útján.

A GyIÖK (Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat) immáron hetedik alkalommal szervezte meg a Mikulásfutást azért, hogy segítsen a rászoruló gyerekeken.

A futás lényege, hogy a nevezőknek egy-egy mikuláscsomagot kellett leadnia a szervezőknél, akik ezeket négy részre osztották, és ezután az adományozókkal együtt elvitték a kórház gyerekosztályára, a csemeteneveldébe, a Családok Átmeneti Otthonába és a Családsegítő Szolgálathoz. De nem akárhogy tették meg ezt a távot, hanem futva, élükön Mórocz Győző ifjúsági polgármesterrel, aki Mikulásruhába öltözve vitte be a csomagokat a gyerekeknek.

Befutott a mikulás a Családok Átmeneti otthonába is (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Befutott a mikulás a Családok Átmeneti Otthonába is (klikk a képre)
Fotók: Kecskeméti Krisztina

Ilyen sok adakozó még nem volt

Dobos Dorina ifjúsági alpolgármester elmondta, a tavalyihoz képest most legalább kétszer annyian jelentek meg a rendezvényen. És ez csak a futók száma. Rajtuk kívül sokan csupán azért jöttek, hogy leadják ajándékaikat. A szervezők ötven Mikulásfutás feliratú pólóval készültek, innen is látva, hogy nem is reménykedtek ennyi önzetlen emberben.

A négyállomásos túrán a rendőrök kísérték a futókat, biztosítva a biztonságos visszaérkezést a művelődési ház elé, hiszen ennyi ember csak az úton fért el. Azok, akik esetleg nem bírták a távot, a rendőrkocsiban mehettek tovább az állomásokra.

A hangulat nagyon jó volt. Szinte mindenki piros ruhába öltözött, és sokan Mikulássapkát is felvettek, így is hangolódva az ünnepre. A túra után a futók visszaérkeztek a kiindulóponthoz a művelődési ház elé, ahol a GyIÖK tagjai forró teával és szaloncukorral várták a kifáradt adakozókat. Itt már karácsonyi fények közt, kellemes zeneszó mellett pihenhették ki magukat az emberek.


Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.