- hirdetés -

Öt egyéni- és egy csapatarany a Toldi SE mérlege a dobogós helyezések mellett az orosházi erőemelő országos bajnokságon.

Orosházán zajlottak a hét végén a 20. Női és Férfi Erőemelő Országos Bajnokság küzdelmei. Az Orosházi Toldi SE versenyzői ismét kitettek magukért. Mesterüket, Musztafa Imrét kértük értékelésre.

Aranyos lányok

– Igen jó eredmények születtek, úgy a női, mint a férfi csapat részéről. A hölgyek közül kellemes meglepetést okozott a csapat legfiatalabbja, a mindössze tizennégy esztendős Cseh Zita, aki 35 kilóval többet teljesített, mint az ezt megelőző barcsi versenyen. 347,5 kg-os eredményével majdnem sikerült legyőznie a világbajnok Ditler Annát. Ezüstérme kiváló eredmény.

Vári-Szabó Dóra a guggolásnál megsérült és sérült térddel küzdötte végig az OB-t. Így is az első helyen tudott végezni.  Szabó Ági már sérülten kezdett. Ez a verseny során súlyosbodott, de Ági nem hagyta magát zavartatni ilyen „apróságoktól”. Fölényesen nyerte a súlycsoportját és lett ismét Magyar Bajnok.

Szabó Ági ismét oktatta a mezőnyt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Szabó Ági ismét oktatta a mezőnyt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Kovács Vivien sem adta alább az aranynál. Szabó Ági junior magyar bajnoki csúcsát 480,5 kilóval a múltnak átadva győzött. Sajnos az influenza megakadályozott bennünket a csapatbajnoki cím megszerzésében, mivel csak ők négyen versenyeztek más, hat fős csapatok ellen. Pogány Andrea és Schneider Erzsébet betegség miatt nem indulhatott, így a női csapatnak meg kellett elégedni a bronzéremmel.

A fiúk csapatban (is) győztek

– A fiúk is remek versenyt tudhatnak maguk mögött. Zeitler Marci kezdett és 67,5 kilóban Magyar Bajnok lett. Kovács Viktor versenyének majdnem az új guggoló ruha vetett véget. Elkövette azt a hibát, hogy testre szabatta, amit nem szabad. A versenyen majdnem megfojtotta a ruhája. 5. helyezése és az ezért járó hat pont viszont nagyon jól jött a csapatnak.

Szöllősi Gábor és Csík Gábor  is nagyszerűen versenyzett, mindketten ezüstérmet szereztek. Kollár Geri bronzérme nagyon kellemes meglepetés volt számomra, hisz ezen a versenyen ő is jóval felül múlta önmagát. Ezek után következett Kovács Feri, aki – mint legutóbb említettük – más dimenzióban versenyzett, mint ellenfelei. 300 kg-os guggolás után 275 kg-os fekvenyomás (új junior magyar csúcs) , majd 280 kilós felhúzás következett. Feri eredménye 855 kilogramm, míg a második helyen végzett versenyző 617,5-et teljesített. Gyakorlatilag rommá verte a mezőnyt. Férfi csapatunk megnyerte a versenyt. Második helyen végzett a Barcs csapata.

– Nagy öröm számomra, hogy az idei rendszeres doppingellenőrzések mind negatív eredményt hoztak. Szabó Ágitól hétszer Kovács Feritől nyolcszor vettek mintát (vér és vizelet), még edzésen is, tehát a hat arany, három ezüst és két bronzérem, mind a valós teljesítmény jutalma – összegzett a Musztafa Imre mesteredző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.