- hirdetés -

Rémisztő adatok: Magyarországon ma mintegy 600.000 embert érint a cukorbetegség!

Diabétesz-napot tartott az INOKE (Innovatív Orosházi Kistérségért Közhasznú Egyesület), mely 2007 óta rendezi meg a programot az Okmányiroda aulájában az egészségüket féltők részére. A látogatottság is egyre nő: délelőtt 9-től délután 2-ig hozzávetőleg 200-250 ember fordult meg az eseményen, és közel 70-en mérették meg vércukor-szintjüket.

Sokan gondoltak az egészségükre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Sokan gondoltak az egészségükre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A rendezvényre nem csak a cukorbetegeket várták, hanem mindenkit, aki szerette volna ellenőrizni egészségi állapotát. A vércukorszinten kívül mértek vérnyomást, illetve testzsírt, előadásokon vehettek részt a látogatók, valamint tanácsokat kérhettek és kaphattak a táplálkozással és diétázással kapcsolatban. A támogatóknak köszönhetően kóstoló is volt, így a megjelentek olyan péksüteményeket, pékárukat ízlelhettek meg, amiket a cukorbetegek is fogyaszthatnak.

Az INOKE sokoldalú szervezetként már a következő jótékony programjáról is beszámolt. A Mikulás-napi rendezvényükön a rászoruló, hátrányos helyzetű ovisoknak szeretnének egy nekik szóló előadással és ajándékcsomagokkal felejthetetlen élményt nyújtani.

A program célja a megelőzés. A szervezők fel akarják hívni a figyelmet arra, hogy a diabétesz megelőzhető, de ha előrehaladott stádiumban van, akkor már nem gyógyítható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.